DOLAR 32,5759 0.3%
EURO 34,9699 0.5%
ALTIN 2.443,040,20
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Sempozyumu İskeçe’de Gerçekleşti
  • İkinci Gündem
  • Dünya
  • Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Sempozyumu İskeçe’de Gerçekleşti

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Sempozyumu İskeçe’de Gerçekleşti

ABONE OL
Mart 4, 2024 06:05
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Sempozyumu İskeçe’de Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskeçe’deki Sempozyumun Öne Çıkan Konuları

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği tarafından düzenlenen sempozyum, İskeçe Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sempozyum, İskeçe’nin siyasi tarihi, köylerdeki gelenek ve görenekler, eğitim, dini kurumlar, Osmanlı dönemine ait mezar taşları gibi konuları ele aldı.

Katılımcılar Arasında Önemli İsimler Yer Aldı

İki betvole gün süren sempozyuma, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal , İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa , PASOK Partisi’nin Türk Milletvekili Burhan Baran ve Türk azınlık kurum temsilcileri ile birçok soydaş katıldı.

Müftü Trampa: “Bu Şehrin Ruhunu Keşfetmek İçin Yola Çıktık”

Sempozyumun ardından açıklamalarda bulunan Müftü Trampa, betvole giriş “Biz bu şehrin ruhunu keşfetmek için yola çıktık” ifadelerini kullandı. Yapılan sunumların güvenilir kaynaklara dayandırıldığını belirten Trampa, sunumların ilerleyen dönemde kitaplaştırılacağını da sözlerine ekledi.

Müftü Trampa, sempozyumda şehrin önemini vurgulayan konulara yer verildiğini ve soydaşların bet vole yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti. Bu tür etkinliklerin Batı Trakya Türk azınlığının kültürel mirasının korunmasına katkı sağladığı belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.