DOLAR 34,2877 0.12%
EURO 37,0213 -0.07%
ALTIN 3.026,411,15
BITCOIN 2312447-0,24%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arjantin’de Genel Grev: Sendikalar Ekonomi Politikalarını Protesto Etti

Arjantin’de Genel Grev: Sendikalar Ekonomi Politikalarını Protesto Etti

ABONE OL
Mayıs 10, 2024 10:01
Arjantin’de Genel Grev: Sendikalar Ekonomi Politikalarını Protesto Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sendikalar, Devlet Başkanı’nın Politikalarını Protesto Etmek İçin Genel Grevde

Arjantin’de Genel İş Konfederasyonu (CGT) öncülüğünde birçok sektörden sendikalar, Devlet Başkanı Javier Milei’nin ekonomi politikalarını protesto etmek amacıyla 24 saatlik genel greve katıldı.

Genel Grev, Ulaşım ve Bankacılık Sektörlerini de Kapsadı

Otobüs, tren, metro, hava yolu, eğitim ve bankacılık sektörlerine bağlı sendikaların da destek verdiği genel grev nedeniyle başkent Buenos Aires başta olmak üzere birçok kentte caddeler ve sokaklar sessizliğe büründü.

Sendikalar Hükümete Güçlü Bir Uyarıda Bulundu

CGT Genel Sekreteri Hector Daer, grevin hükümete “güçlü” bir uyarı olduğunu belirterek, “Hükümetin bunu dikkate alması gerekiyor. Uyum politikalarını yeniden gözden geçirmeli ve vatandaşları daha da zora sokacak aşırılıklardan kaçınmalı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hükümet Genel Grevi Reddetti

Devlet Başkanı Milei ve Ekonomi Bakanı Luis Caputo, genel greve karşı çıktılar. Milei, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uyum politikalarının Arjantin için gerekliliğine vurgu yaparak genel greve karşı olduğunu belirtti. Ekonomi Bakanı Caputo ise sendikaları eleştirerek, “Sendikalar hayatın gerçeklerinden uzaklaşıyor” dedi.

Arjantin’de Enflasyon ve Ekonomik Zorluklar

Arjantin’de enflasyonun yüzde 288’e kadar yükselmesinin ardından farklı sektörlerden binlerce kişi, ücretlerinde artış talepleriyle sık sık protesto gösterileri düzenliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.