DOLAR 32,3813 0.06%
EURO 34,7867 -0.05%
ALTIN 2.394,43-0,08
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Verdi Sendikası Lufthansa’daki Greve Gidiyor

Verdi Sendikası Lufthansa’daki Greve Gidiyor

ABONE OL
Şubat 28, 2024 07:00
Verdi Sendikası Lufthansa’daki Greve Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Verdi Sendikası, Lufthansa ile Ücret Anlaşmazlığında 3 Günlük Grev Kararı Aldı

Almanya’da faaliyet gösteren Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Verdi), Lufthansa’daki yer hizmetleri çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle 3 günlük grev kararı aldı.

Sendika, Ücret Artışı ve Enflasyon Telafisi İstiyor

Verdi Sendikası, en az 500 Euro olmak üzere yer hizmetleri personeli için %12,5’lik ücret artışı talep ediyor. Ayrıca, çalışanlara yüksek enflasyonun telafisi için tek seferlik 3 bin Euro’luk ikramiye verilmesini de istiyor.

Lufthansa Yönetimi ve Sendika Arasında İyileştirilmiş Teklifler

Lufthansa yönetimi, sendikanın taleplerini karşılamak için Aralık 2024’te yapılması planlanan ücret artışını Mart 2024’e çekmeyi ve 3 bin Euro’luk enflasyon telafi primini daha hızlı ödemeyi içeren bir teklifte bulundu. Ancak sendika, teklifi yetersiz buldu ve reddetti.

Gelecek Adımlar ve Görüşmeler

Toplu sözleşme görüşmelerinin beşincisi 13 ve 14 Mart’ta yapılacak. Sendika, toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığının hızlı bir şekilde çözülmesini talep ederken, Lufthansa’nın bu konudaki tutumunu eleştirdi.

Almanya’da Sendikaların Etkisi

Almanya’da, ücretler ve çalışma koşulları konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle sendikaların uyarı grevleri ve eylemleri artıyor. Bu durum, işverenler ile sendikalar arasındaki görüşmelerin zorlu geçmesine neden olabilir. Almanya Merkez Bankası, iş bırakma eylemlerinin ülkenin GSYH’sini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.