DOLAR 32,2571 -0.01%
EURO 34,7019 -0.07%
ALTIN 2.393,85-0,26
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekliler İçin Türkiye, Yaşanılabilir Ülkeler Listesinde Gerilerde!

Emekliler İçin Türkiye, Yaşanılabilir Ülkeler Listesinde Gerilerde!

ABONE OL
Mart 3, 2024 12:03
Emekliler İçin Türkiye, Yaşanılabilir Ülkeler Listesinde Gerilerde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Emekliler, Yaşam Kalitesi ve Gelir Açısından Diğer Ülkelerin Gerisinde

10 bin liralık en düşük emekli maaşıyla yoksulluğa terk edilen Türk emekliler, 44 ülkeyi kapsayan bir araştırmaya göre neredeyse ‘yaşayamayacak’ durumda. ABD’li şirket Natixis Investment’ın yayımladığı araştırma, Türkiye’deki emeklilerin gelir ve yaşam kalitesi bakımından diğer ülkelerin gerisinde olduğunu ortaya koydu.

‘Küresel Emeklilik Endeksi’nde Türkiye Sondan İkinci Sırada

Yapılan araştırmaya göre ‘Küresel Emeklilik Endeksi’nde Türkiye yüzde extrabet 36 ile 44 ülke arasında sondan ikinciliği paylaştı. Türkiye, finansal gelir puanı açısından dünya sonuncusu olurken, Norveç, İsviçre ve İrlanda gibi ülkeler endekste en yüksek puanları aldı. Türkiye’nin yaşam kalitesi bakımından Avrupa’da son sırada yer aldığı belirlendi.

Ekonomi Politikaları ve Satın Alma Gücündeki Düşüş Türkiye’yi Gerilere İttti

Rapora göre, Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra emeklilerin yaşam kalitesinde belirgin bir extrabet giriş gerileme yaşandı. 2017 ve 2018’de ‘yaşanılabilecek’ ülkeler arasında yer alan Türkiye, son yıllarda uygulanan ekonomi politikaları ve emeklilerin düşen satın alma gücüyle listenin sonlarında yer almaya başladı.

Türk Emeklilerin Yaşam Kalitesi Avrupa’da Son Sırada

Türk emeklilerin yaşam kalitesi sadece yüzde 25 olarak ölçülürken, Avrupa’da Rusya yüzde 45 ile Türkiye’nin önünde yer aldı. Norveçli ve İsviçreli extrabet twitter emeklilerin yaşam kalitesi ise yüzde 80’in üzerinde ölçüldü. Türkiye, dünya sıralamasında sadece Hindistan’ı geride bırakabildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.