DOLAR 32,5407 0.44%
EURO 34,8082 0.51%
ALTIN 2.402,020,93
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dilek Türker: Tiyatro Dünyasının Simge İsmi

Dilek Türker: Tiyatro Dünyasının Simge İsmi

ABONE OL
Nisan 18, 2024 07:00
Dilek Türker: Tiyatro Dünyasının Simge İsmi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel Bir Performans: ‘Bu Bir Efsane: Sarah Bernhart’

Dilek Türker, tiyatro dünyasının mücadeleci isimlerinden biri olarak biliniyor. Uzun kariyeri boyunca birçok ses getiren oyunla sahne alan Türker, 15 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Bu Bir Efsane: Sarah Bernhart’ adlı oyunla seyirci karşısına çıktı.

Oyunda Sarah Bernhart’ın Hayatı ve Duygusal Yönleri

Oyunda dünyaca ünlü aktrist Sarah Bernhardt’ın hayatından kesitler sunan Türker, Bernhart’ın yaşamıyla ortak noktaları olduğunu belirtiyor. Bernhart’ın sağ bacağını kaybetmesi sonucu yaşadığı deneyimi anlatan oyun, Türker’in kusursuz oyunculuğu ve performansıyla seyircileri etkiliyor. Oyunun yönetmenliğini Hakan Altıner üstlenirken, oyuncu Tayfun Yılmaz da performansıyla dikkat çekiyor.

Etkileyici Kostüm ve Dekor Tasarımı

Oyunun şahane kostüm ve dekor tasarımı Sadık Kızılağaç’a ait. Ayrıca dekor tasarımını destekleyen video mapping tekniğiyle hazırlanan görseller, izleyicilere görsel bir şölen sunuyor.

‘HAYATA VE OYNAMAYA DEVAM’ Sözleri

Oyunun finalinde ayakta alkışlanan Türker ve Yılmaz, seyircilere teşekkür ederek performanslarını tamamlıyorlar. Türker, 79 yaşında olmasına rağmen sahnede olmaya devam edeceğini ve Cumhuriyet değerlerini yaşatacağını vurguluyor.

Gelecek Hedefler: Festivallere Katılmak

Oyunun ardından festivallere katılmayı hedefleyen Türker, eserlerini yurt dışında da sergilemeyi planlıyor. Gençlere Milli Mücadele’yi anlatmayı amaçlayan sanatçı, ilerleyen dönemlerde de tiyatro dünyasında aktif bir şekilde yer almaya devam edeceğini belirtiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.