DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yenilenen Politikada Netlik Bulunmuyor: Üçüncü Taraflarla Veri Paylaşımı

Yenilenen Politikada Netlik Bulunmuyor: Üçüncü Taraflarla Veri Paylaşımı

ABONE OL
Ekim 20, 2024 14:02
Yenilenen Politikada Netlik Bulunmuyor: Üçüncü Taraflarla Veri Paylaşımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güncellenen Politikada Belirgin Olmayan Veri Paylaşımı Kontrolü

Güncellenen bir politika, “üçüncü taraf iş ortakları” başlıklı yeni bir bölüm içeriyor. Buna göre, kullanıcılar **verilerini üçüncü taraflarla paylaşabilir**. Ancak, paylaşım seçeneğini devre dışı bırakmamaları halinde, alıcılar bu bilgileri sadece şirketin gizlilik politikasında belirtilen amaçlar doğrultusunda değil, kendi amaçları için de kullanabilirler. Örneğin, **yapay zeka modellerini eğitmek** için kullanabilirler.

Belirsizlik Devam Ediyor

Ancak, kullanıcıların bu paylaşımı devre dışı bırakma seçeneği olduğu belirtilmesine rağmen, bu nasıl gerçekleştirileceği konusunda **net bir açıklama** bulunmamaktadır. TechCrunch’ın belirttiğine göre, politika, kullanıcıların **ayarlar menüsüne** yönlendirse de, veri paylaşımını devre dışı bırakma kontrolünün **görünmediği** ifade edilmektedir.

Sorular Yanıtsız Kalıyor

Yenilenen politika **önümüzdeki ay yürürlüğe** gireceği için, bu durumun **değişebileceği** belirtilmektedir. Şirket ise bu konuyla ilgili **henüz yanıt** vermemiştir. Kullanıcılar, verilerinin nasıl kullanıldığı ve paylaşıldığı konusunda daha fazla **şeffaflık** ve **netlik** beklemektedirler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.