DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Hizbullah ve İsrail Arasındaki Çatışmaların Gerginliği Sürüyor’

‘Hizbullah ve İsrail Arasındaki Çatışmaların Gerginliği Sürüyor’

ABONE OL
Ekim 9, 2024 12:02
‘Hizbullah ve İsrail Arasındaki Çatışmaların Gerginliği Sürüyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Ordusunun Lübnan’a Yönelik Sızma Girişimleri

Hizbullah tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu Lübnan’ın güneyindeki el-Lebbune bölgesine sızma girişiminde bulundu. Bu sızma girişimleri sonucunda Hizbullah mensuplarının topçu atışları ve roket saldırılarıyla karşılık verdiği belirtildi. Açıklamada, İsrail askerlerinin geri çekilmek zorunda kaldığı vurgulandı.

İsrail’in Blida Beldesine Saldırıları

Aynı açıklamada, İsrail askerlerinin Lübnan’ın güneyindeki Blida beldesine de sızma girişiminde bulunduğu ifade edildi. Hizbullah mensupları tarafından karşı saldırı düzenlenen bölgede, İsrail askerlerinin patlayıcılarla hedef alındığı ve çatışmaların ardından geri püskürtüldüğü bildirildi.

Ölü ve Yaralılar

Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre, İsrail ordusunun Baalbek kentine düzenlediği saldırılarda Hüseyin Salih Emhez adında bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Diğer yandan, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki çatışmalarda 3 askerin ağır yaralandığı açıklandı.

Çatışmaların Sonuçları

Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların şiddeti her geçen gün artarken, taraflar arasında kontrolsüz çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmaların sonucunda Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023’ten bu yana toplam 2 bin 119 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, İsrail bombardımanı nedeniyle yüz binlerce kişi yerinden oldu ve Suriye’ye doğru göç dalgaları yaşanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.