DOLAR 32,2928 0.06%
EURO 35,0128 -0.02%
ALTIN 2.448,010,09
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin’de İş Hayatının İlginç Geleneği: Şirket Yöneticilerinin Sahnede Dans Etmeleri
  • İkinci Gündem
  • Magazin
  • Çin’de İş Hayatının İlginç Geleneği: Şirket Yöneticilerinin Sahnede Dans Etmeleri

Çin’de İş Hayatının İlginç Geleneği: Şirket Yöneticilerinin Sahnede Dans Etmeleri

ABONE OL
Şubat 10, 2024 04:00
Çin’de İş Hayatının İlginç Geleneği: Şirket Yöneticilerinin Sahnede Dans Etmeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin İş Hayatının Farklı Gelenekleri

Her ülkenin geleneği farklı; Çin’de de iş hayatını şekillendiren ilginç âdetler var. Meselâ şirket yöneticisinin çalışanlarının önünde sahnede dans etmesi gibi…

CEO’ların Dans Etmek Zorunda Kalmaları

Evet, pek çok yönetici Çin’e gittiğinde kendini bir anda sahnede buluyor. Çin’e seyahat eden Amerikalı CEO’lar büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

Nvidia’nın Genel Müdürü Jensen Huang’ın Dans Performansı

Trilyon dolarlık Silikon Vadisi çip şirketi Nvidia’nın Tayvan doğumlu Amerikalı genel müdürü Jensen Huang, geçen ay Şanghay’daki yerel çalışanları ziyaret ettiğinde, tezahürat yapan personel onu bir Çin halk dansına katılması için sahneye çağırdı. 60 yaşındaki Huang, insanın evine ve ebeveynlerine duyduğu özlemi anlatan bir Çin şarkısında ritmik hareketler sergilemeye çalıştı. Dans hareketleri eleştirilse de çalışanlar, Huang’ın tavrını beğendi ve şirkete olan bağlılığını artırdı.

Alibaba’nın Kurucusu Jack Ma’nın Sahne Performansı

Çinli patronların sahneye çıkmaları son derece yaygın. Alibaba Grubu kurucu ortağı Jack Ma, 2019’da emekliliğini ve Alibaba’nın 20. yıldönümünü kutlamak için vatkalı siyah deri bir ceket giydi ve bir stadyumda 60 bin çalışanına şarkı söyledi.

Elon Musk’ın Dans Performansı

Tesla CEO’su Elon Musk da Çin’in bu geleneğinden kaçamadı. 2020’nin başlarında Çin’de sahnedeyken, Tesla’nın Şangay fabrikasında üretilen Model 3’lerin ilk teslimatını kutlarken dansa başladı. Musk ceketini çıkardı ve coşkulu Çinli kalabalığın önünde dans etti.

Çin’in Özel Zamanları: Ay Yeni Yılı Partileri

Çin’i ziyaret eden yöneticiler özellikle Ay Yeni Yılı’na denk gelirlerse ayrıca dikkat etmeliler. Bu özel zaman için düzenlenen partilerde sahneye çıkmamalarının imkânı yok. Yöneticilerin iyi bir konuşma yapmasından ziyade şarkı söylemeleri veya dans etmeleri daha önemli kabul edilir.

Çin İş Hayatında Bağ Kurma Yöntemleri

Çinli patronlar sahnede dans etmek ve şarkı söylemek konusunda oldukça rahattır. Liderlerin kişisel mücadelelerini veya eksikliklerini daha az tartıştığı Çin’de, dans etmek ve şarkı söylemek, yöneticilerin bağ kurulabilir görünmeleri için en kabul edilebilir yöntemlerdir.

İş Danışmanı Chris Pereira’nın Görüşleri

İş danışmanı Chris Pereira, kurumsal yaşamın Çin’de hiyerarşik ve kontrollü olduğunu belirtiyor. Şirket partileri ise liderlerin yakınlık kurmaları ve minnettarlıklarını göstermeleri için iyi bir fırsattır. Dans etmek ve şarkı söylemek ise yöneticilerin birbirlerinin geleneklerini anlamalarına yardımcı olur.

Çin’e ilk kez gelen ziyaretçilerin ülkede eğlenemeyecekleri yanılgısına düşmeleri yaygındır. Dans etmek ve şarkı söylemek, Batılı CEO’lar arasında belki yaygın olmayabilir, ancak Çinli meslektaşlarından öğrenilebilecek değerli bir deneyim olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.