DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Galatasaray, Mertens Konusunda Kararını Verdi

Galatasaray, Mertens Konusunda Kararını Verdi

ABONE OL
Mart 5, 2023 10:15
Galatasaray, Mertens Konusunda Kararını Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Spor Toto Süper Lig’de 24. Haftanın tamamlanmasının ardından liderliğini koruyan Galatasaray, sezonu şampiyon bitirmenin hesaplarını yapıyor. Şampiyonluktan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de iddialı bir ekip olmak isteyen Galatasaray’da kadro planlaması da tüm hızıyla devam ediyor. Galatsaray, Mertens konusunda kararını verdi. Sezon başında İtalya’nın Napoli takımından transfer edilen Belçikalı oyuncunun Galatasaray’daki geleceği belli oldu. Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, yönetimle yaptığı görüşmede 35 yaşındaki Belçikalı yıldız hakkında olumlu görüşte bulundu. Okan Buruk, Mertens’in takımda kalmasını istediğini yönetime iletti. Deneyimli teknik direktörün görüşü sonrası Galatasaray yönetimi de Mertens ile yeni sözleşme hazırlıklarına başladı. Galatasaray, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek Mertens ile yola devam edecek. Sarı kırımızılı yönetim, Mertens’in sözleşmesindeki +1 yıllık opsiyonu kullanacak ve Mertens, 2023-24 sezonunda da Galatasaray forması giyecek.

Spor Toto Süper Lig’de sezonu şampiyon olarak tamamlamayı planlayan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, 2023-24 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde de iddialı bir kadro kurmak istiyor. Okan Buruk, 2023-24 sezonunda da Mertens’in tecrübesinden faydalanmak istiyor. Beliçikalı oyuncunn da Galatasaray’da kalmayı çok istediği ve durumdan çok memnun olduğu öğrenildi. 2022-23 sezonunun başında Napoli’den Galatasaray’a gelen Mertens, sarı kırmızılı formayla çıktığı 22 maçta 6 gol atıp 3 de asist yaptı. Galatasaray, Belçikalı oyuncuya 1,1 milyon euro imza parası ödemişti. Belçikalı yıldız, sarı kırmızılı takımdan yıllık 2,9 milyon euro da maaş alıyor. joybet

Dries Mertens’in Kariyeri

Galatasaray’ın en önemli silahlarından biri olan Dries Mertens’in kariyeri başarılarla dolu. Dries Mertens, 6 Mayıs 1987’de Belçika’da doğdu. Kariyerine 2003 yılında Anderlecht takımında başladı ve daha sonra Gent, Eendracht Aalst, AGOVV Apeldoorn, Utrecht ve PSV Eindhoven takımlarında oynadı. 2013 yılında Napoli’ye transfer olan Mertens, burada uzun yıllar boyunca başarılı performansıyla takımın önemli bir parçası haline geldi. Napoli’de, takımının tarihindeki en skorer üçüncü oyuncu ve 100 gol barajını geçen ilk Belçikalı futbolcu oldu. Ayrıca Napoli’nin birçok başarısında önemli bir rol oynadı ve Serie A’da gol krallığına da aday gösterildi. Mertens ayrıca Belçika milli takımında da forma giyiyor ve takımın başarısında önemli bir rol oynadı. 2018 FIFA Dünya Kupası’nda Belçika’nın üçüncülük kazanmasında çok büyük bir rol oynadı.

Dries Mertens’in kariyer istatistikleri şu şekildedir:

Kulüp Kariyeri:

PSV Eindhoven: 2011-2013

  • Toplam Maç Sayısı: 88
  • Toplam Gol Sayısı: 45
  • Toplam Asist Sayısı: 33

SSC Napoli: 2013-2022

  • Toplam Maç Sayısı: 370
  • Toplam Gol Sayısı: 133
  • Toplam Asist Sayısı: 87

Belçika Milli Takımı Kariyeri:

  • Toplam Maç Sayısı: 102
  • Toplam Gol Sayısı: 24
  • Toplam Asist Sayısı: 23

Dries Mertens, kulüp kariyerinde özellikle Napoli’de önemli bir golcü olarak öne çıkmaktadır. Napoli’de 370 maçta 133 gol ve 87 asist yaparak kulüp tarihinde en skorer üçüncü oyuncu olmuştur. Belçika milli takımında ise 102 maçta 24 gol ve 23 asist yaparak takımının önemli bir oyuncusu olmuştur.

Cimbom, Talles Magno’nun Peşinde

İç transferde Mertens ile anlaşma sağlayan Galatasaray, dış transfer de de hamlelerine devam ediyor. Önümüzdeki sezon için iddialı bir kadro kurmak isteyen Cimbom, Talles Magno’nun peşinde. Sarı kırmızılı yönetim, 2002 doğumlu Brezilyalı oyuncunun transferi için kısa bir süre içinde Amerika Birleşik Devletleri ekibi New York City ile temasa geçecek. Geleceği parlak bir oyuncuyu kadrosuna katmak ve yüksek bonservis bedeli elde etmek isteyen Galatasaray, şampiyon olması halinde Magno transferinde elini güçlendirecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.