DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ukraynalı Olimpiyat Şampiyonu Savaşta Hayatını Kaybetti

Ukraynalı Olimpiyat Şampiyonu Savaşta Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 15:02
Ukraynalı Olimpiyat Şampiyonu Savaşta Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukraynalı Halter Şampiyonu Pielieshenko Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Hayatını Kaybetti

Ukrayna Halter Federasyonu (UWF), Ukraynalı Olimpiyat sporcusu Oleksandr Pielieshenko’nun, 30 yaşında Rusya’nın Ukrayna’daki savaş cephesinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu Sporcu

Oleksandr Pielieshenko, Rio 2016 Olimpiyatları’nda erkekler 85 kg kategorisinde dördüncü olmuş, 2016 ve 2017 yıllarında düzenlenen Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazanmıştı.

Uyuşturucu Testi ve Askeri Hizmet

2018’de bir uyuşturucu testini geçemediği için men edilen Pielieshenko, işgalin ilk günlerinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine katıldı.

Üzücü Açıklamalar

UWF, Facebook’ta yaptığı açıklamada, “Büyük bir üzüntüyle bildiriyoruz ki, Ukrayna’nın değerli spor ustası Oleksandr Pielieshenko’nun kalbi bugün atmayı bıraktı. Ailesine ve onu tanıyan herkese en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kahramanlar Ölmez

Ukrayna Ulusal Olimpiyat Komitesi ve halter antrenörü Viktor Slobodianiuk da Pielieshenko’yu saygıyla anarak, “Savaş en iyilerimizi alır… kahramanlar ölmez.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.