DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Adalet Bakanlığı: Hackerlar Bitcoin Fiyatını Artırmak İçin SEC Hesabını Ele Geçirdi!
  • İkinci Gündem
  • Dünya
  • ABD Adalet Bakanlığı: Hackerlar Bitcoin Fiyatını Artırmak İçin SEC Hesabını Ele Geçirdi!

ABD Adalet Bakanlığı: Hackerlar Bitcoin Fiyatını Artırmak İçin SEC Hesabını Ele Geçirdi!

ABONE OL
Ekim 17, 2024 21:24
ABD Adalet Bakanlığı: Hackerlar Bitcoin Fiyatını Artırmak İçin SEC Hesabını Ele Geçirdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SEC Hesabı Ele Geçirildi, Bitcoin’in Fiyatı Değişti

ABD Adalet Bakanlığı, hackerların Ocak 2024’te SEC’in X hesabından sahte bir mesaj paylaşarak Bitcoin’in fiyatının 1000 dolar artmasına yol açtığını duyurdu. SEC’in X hesabının yetkisiz erişimiyle bağlantılı olarak 25 yaşındaki Eric Council’ın FBI tarafından Alabama’nın Athens şehrinde gözaltına alındığı açıklandı.

Council Kimlik Hırsızlığı ve Dolandırıcılıkla Suçlanıyor

Council’ın ağır kimlik hırsızlığı ve erişim cihazı dolandırıcılığından suçlandığı belirtilen açıklamada, SEC’in hesabının yetkisiz paylaşımın ardından kontrolünü geri aldığı ve Bitcoin’in fiyatının 2 bin dolardan fazla düştüğü vurgulandı.

Council Nasıl Hareket Etti?

Council, suç ortaklarından kurbanın kimlik bilgilerini kullanarak sahte kimlik ve SIM kartı edindi. Ardından bu bilgileri kullanarak SEC hesabına erişim betlike para yatırma sağladı ve sahte paylaşımı gerçekleştirdi.

SEC’in Açıklaması ve Sonrası

SEC, hack olayından sonra spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonlarına onay verildiğini duyurmuş, ancak Başkan Gary Gensler, yetkisiz paylaşımın ardından bu onayın henüz olmadığını belirtmişti. SEC’in yetkisiz erişimi durdurduğu ve araştırma sürecini tamamladığı bildirildi.

Bitcoin ETF ve Oynaklık

Bitcoin’in fiyatındaki dalgalanmalar, SEC’in Bitcoin ETF’lerine onay verdiği sahte paylaşımdan bir gün sonra yaşanmıştı. Hack saldırısının ardından SEC, Bitcoin ETF’lerinin oluşturulmasına izin veren kural değişikliklerini onaylamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.