DOLAR 34,2428 0.06%
EURO 37,0591 0.09%
ALTIN 3.015,970,80
BITCOIN 2292892-0,04%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:52

İMSAK'A KALAN SÜRE

Giresun Sendromu Dünya Tıp Literatürüne Geçti

Giresun Sendromu Dünya Tıp Literatürüne Geçti

ABONE OL
Ekim 17, 2024 13:02
Giresun Sendromu Dünya Tıp Literatürüne Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Tarihi Başarı

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, tüm organların yer değiştirmesi ve buna bağlı olarak siroz gelişmesiyle karakterize edilen benzeri görülmemiş bir vaka üzerinde çalışarak önemli bir başarı elde etti. Bu olağanüstü durumu “Giresun Sendromu” olarak adlandıran doktorlar, dünya genelinde dikkatleri üzerlerine çekti.

Giresun Sendromu ve Tanımlanması

Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cumhur Dülger, vakayı “Dünyada ilk defa tüm organları ayna görüntüsünde ters dönmüş bir hastamızda kalp yetmezliğine bağlı siroz” olarak tanımlayarak, hastalığın dünya literatüründe daha önce yer almadığını belirtti. Organların nadiren görülen bu şekilde yer değiştirdiği ve sirozun geliştiği vakada, hastaların yaşam kalitesinin ciddi şekilde etkilendiği vurgulandı.

Hastalığın Belirtileri ve Tedavisi

Giresun Sendromu’nun belirtilerinden bahseden Dr. Gökhan Aydın, hastaların genellikle karaciğer sirozu belirtileriyle başvurduğunu ve nefes darlığı, karında sıvı toplanması ve halsizlik gibi şikayetlerin sıkça görüldüğünü ifade etti. Bu benzersiz vakaya uygun tedavi yaklaşımlarının geliştirilmesi için ulusal ve uluslararası kongrelerde sunumlar gerçekleştirilerek, tıp literatürüne kazandırıldı.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bu çığır açan çalışması, nadir görülen bir durumu tanımlayarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde sağlık alanında önemli bir adımı temsil ediyor. Bu olağanüstü hastalık vakası, tıp dünyasında dikkate alınması gereken özel bir vaka olarak kayda geçti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.