DOLAR 32,5276 0.24%
EURO 34,8617 0.37%
ALTIN 2.486,500,99
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cem Bölükbaşı, Fransa’da sprint yarışında 15. oldu

Cem Bölükbaşı, Fransa’da sprint yarışında 15. oldu

Milli yarış pilotu Cem Bölükbaşı, Formula 2 Dünya Şampiyonası’nın dokuzuncu ayağında, Fransa, Le Castellet’te yarıştı. Bölükbaşı, Fransa’da sprint yarışında 21. sıradan 15. sıraya yükseldi. Formula 2’nin onuncu ayağı ise 29-31 Temmuz tarihleri arasında Budapeşte’de gerçekleşecek.

ABONE OL
Temmuz 25, 2022 08:25
Cem Bölükbaşı, Fransa’da sprint yarışında 15. oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ilk Formula 2 yarış pilotu Cem Bölükbaşı, 2022 FIA Formula 2 Dünya Şampiyonası’nın 22-24 Temmuz hafta sonunda gerçekleşecek dokuzuncu ayağında Fransa, Le Castellet, Paul Richard pistinde yarıştı.

 

Bölükbaşı, cumartesi gerçekleşen sprint yarışına 21. sırada başlayıp, yarış sırasında 8 sıra birden yükselip 13’üncülüğe kadar çıktı ve yarışı 15. sırada tamamladı. Milli yarış pilotu, pazar günkü ana yarışı son 4 turda yaşanan vites kutusu arızası yüzünden tamamlayamadı.

 

Bölükbaşı, Fransa’dan sonra Formula 2’nin 10’uncu ayağında ise 29-31 Temmuz hafta sonunda Budapeşte’de yarışacak.

 

Ana sponsorlar ALL-Accor Live Limitless, Borusan Otomotiv ve kripto para borsası ICRYPEX’in yanı sıra Rixos, Kuzu Grup, Zorlu Enerji, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Gentaş, Mesa, Repeat, CK Architecture Interiors, Turnuvam ve TEM Agency’nin desteğiyle FIA Formula 2 Şampiyonası’nda yer alan milli sporcuyu Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) da destekliyor.

 

Cem Bölükbaşı’nın Formula 2 sezonundaki tüm yarışları S Sport, Sport 2 ve S Sport + kanallarından canlı olarak takip edilebiliyor.

 

FIA Formula 2 Şampiyonası yarış takvimi

18-20 Mart’ta Bahreyn Uluslararası Pisti’nde başlayan F2 2022 Şampiyonası, 14 hafta boyunca sırasıyla Cidde, Imola, Barselona, Monte-Carlo, Bakü, Silverstone, Spielberg, Le Castellet, Budapeşte, Spa-Francorchamps, Zandvoort, Monza ve Yas Marina pistlerinde gerçekleşecek yarışlarla devam edecek. Formula 1 ile aynı takvime sahip olan şampiyona 18-20 Kasım 2022 tarihlerinde Yas Marina pistindeki finalle sonlanacak.

Cem Bölükbaşı hakkında

Aynı anda hem espor hem gerçek motorsporlarında başarı gösteren bir sporcu olarak dünyada örnek teşkil eden genç pilot Cem Bölükbaşı, başarı grafiği ile yerli ve uluslararası otoriteler tarafından yakından takip ediliyor. 2017 yılında Formula Espor Dünya Şampiyonası’na katılan Cem Bölükbaşı dünya beşinciliğini elde etti ve Formula 1 şampiyonu Fernando Alonso’nun Simracing takımına seçilen ilk sürücü oldu. 2018’de yine F1 Esports’a katılan 70 bin kişi arasından en iyi 20 yarışçıdan biri olarak, ProDraft seçmelerinde dünya birincisi oldu, Redbull Toro Rosso Formula 1 ekibine katıldı ve takımı ile dünya ikincisi olma başarısını gösterdi.

 

Bölükbaşı gerçek pistlere ilk defa GT4 Avrupa Serisi 2019 şampiyonasında çıktı. Borusan Otomotiv Motorsport’un (BOM) genç yetenekler projesi kapsamında seçtiği pilot olarak turnuvanın iki ayağında yarışan sürücü, Misano pistinde kariyerinin sadece ikinci gerçek pist yarışında, PRO-AM kategorisinde yarışı ikinci bitirerek ilk podyum heyecanını yaşadı.

 

Ekim 2019’da kariyerinin ilk Formula yarışını, Formula Renault Eurocup’ın Hockenheim pistinde M2 Competition takımı ile tamamlayan Bölükbaşı, ilk tek koltuklu araç yarışındaki performansıyla otoritelerin ve motorsporları tutkunlarının dikkatini çekti. Formula Renault yarışında gerçek piste çıkmayı başaran dünyadaki ilk sim pilotu oldu.

 

GT4 Avrupa Serisi 2020 şampiyonasında BOM takımı ile ilk tam sezonunu yarışan sporcu, sezonu Pro-AM klasmanında ikincilik podyumunda tamamlamayı başardı.

 

Bölükbaşı, 2020 yılında ilk kez düzenlenen Formula Renault Esport Series’de ise toplam sekiz yarışta simülasyondaki gücünü göstererek Dünya Şampiyonu oldu.

 

Cem Bölükbaşı, Şubat 2021’de düzenlenen Formula 3 Asya Serisi’nde en iyi 2. çaylak oldu ve ilk defa tam sezon yarıştığı Formula turnuvasını 9. sırada bitirerek adını en başarılı 10 pilottan biri arasına yazdırdı.

 

Cem Bölükbaşı, Mayıs 2021’de Avusturya, Red Bull Ring pistinde gerçekleşen kariyerinin ilk 4 saatlik Le Mans Avrupa Şampiyonası’nda ise, Eurointernational takımıyla LMP3 sınıfında en iyi ikinci takım olma gururu yaşadı.

 

Genç yarış pilotu, Macaristan Hungaroring, İtalya Imola, Avusturya Red Bull, İtalya Monza ve Barcelona Catalunya yarışları sonrasında toplam 217 puanla Euroformula Open pilotlar sıralamasında 5. sıraya yükseldi. Bölükbaşı, sonradan dahil olduğu Euroformula Open serisinde katıldığı toplam 15 yarışın 8’inde podyuma çıkmayı başarırken, iki yarışı da birincilikle tamamladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.