DOLAR 34,2877 0.12%
EURO 37,0213 -0.07%
ALTIN 3.026,411,15
BITCOIN 2312447-0,24%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın’da İnce Bağırsak Nakli Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirildi

Aydın’da İnce Bağırsak Nakli Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirildi

ABONE OL
Ekim 13, 2024 13:01
Aydın’da İnce Bağırsak Nakli Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mine İvrendi, İnce Bağırsak Nakli İle Sağlığına Kavuştu

Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Mine İvrendi, 19 ay önce şiddetli karın ağrısı şikayetleriyle Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Dolaşım bozukluğu nedeniyle ince bağırsağı çürümeye başladığı belirlenen Mine İvrendi, acil olarak ameliyata alındı. İnce bağırsağın çürüyen kısmının çıkarılmasının ardından kısa bağırsak sendromu gelişen Mine İvrendi, İzmir’deki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

İkinci Denemede Başarılı İnce Bağırsak Nakli

İnce bağırsak nakli bekleme listesine alınan Mine İvrendi’ye, İzmir’de beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan bağışlanan ince bağırsaklar başarılı bir ameliyatla nakledildi. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Mine İvrendi, 19 ay sonra yemek yemeye ve istediği kadar su içebilmeye başladı. İvrendi, yaşadığı zor günlerin ardından sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Organ Bağışıyla Hayat Kurtuldı

Mine İvrendi, yaşadığı hastalık sürecinde organ bağışının önemine vurgu yaparak, ince bağırsak naklinin az yapılan bir ameliyat olduğunu belirtti. İvrendi, kendisine iki kez uygun organ bulunmasının kendisini şanslı hissettirdiğini ifade etti.

İnce bağırsak nakli ameliyatlarında azalma olduğunu belirten Opr. Dr. Göksever Akpınar, organ bağışının artmasıyla daha fazla hastanın tedavi edilebileceğini belirtti. Akpınar, ince bağırsak naklinin ülkemizde başarıyla uygulandığını ve bu sayede birçok hastanın sağlığına kavuştuğunu dile getirdi. Organ bağışının önemine dikkat çeken Akpınar, umut dolu bir gelecek için daha fazla organ bağışına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.