DOLAR 34,2877 0.12%
EURO 37,0213 -0.07%
ALTIN 3.026,411,15
BITCOIN 2312447-0,24%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akdeniz Üniversitesi’nden Mucizevi Çapraz Organ Nakli Operasyonu

Akdeniz Üniversitesi’nden Mucizevi Çapraz Organ Nakli Operasyonu

ABONE OL
Ekim 14, 2024 13:02
Akdeniz Üniversitesi’nden Mucizevi Çapraz Organ Nakli Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz Üniversitesi’nde Tarihi Çapraz Nakil Operasyonu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen çapraz nakil operasyonu büyük bir başarıya imza attı.

Dörtlü Çapraz Nakil İle 4 Hastaya Yeni Hayat

4 hasta, canlı vericileriyle eşleştirilerek dörtlü çapraz nakil operasyonu ile sağlıklarına kavuştu. Operasyon, 8 ameliyathanede eş zamanlı gerçekleştirilirken toplamda yaklaşık 7,5 saat sürdü.

Organ Nakli Başarılarına Yeni Bir Halka

Muhittin Demir, Hatice Daşçı’dan; Hikmet Erol, Saniye Demir’den; Nesrin Şahan, Şenay Erol’dan; Şükran Öksüzoğlu da Halit Şahan’dan nakledilen böbreklerle yeni bir hayata merhaba dedi.

Rektör ve Merkez Müdürü Operasyonu Değerlendirdi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, operasyonun başarısını basın toplantısında paylaştı.

Hastalar Arasında Oluşan Bağ

Hastalardan Hikmet Erol, çapraz nakil sayesinde hayata tutunduklarını ve aralarında güçlü bir bağ oluştuğunu belirterek, “Hepimiz aile olduk” dedi.

Umutlu ve Mucizevi Hikayeler

Şükran Öksüzoğlu, annesiyle yaşadığı kan uyuşmazlığı sonrası çapraz nakil havuzundan destek aldıklarını ve naklin başarılı geçtiğini ifade etti.

Bu başarılı operasyonla birlikte Akdeniz Üniversitesi, organ naklindeki üstün başarıları ve insan hayatına dokunan çalışmalarıyla önemli bir adım atmış oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.