DOLAR 32,5170 0.21%
EURO 34,9435 0.45%
ALTIN 2.432,79-0,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yalçın Özden: Tiyatronun 50 Yılı

Yalçın Özden: Tiyatronun 50 Yılı

ABONE OL
Mart 23, 2024 07:00
Yalçın Özden: Tiyatronun 50 Yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Profesyonel Oyunculuğa Başlangıç: Direklerarası Kabare

Yalçın Özden, Milli Türk Talebe Birliği’nde başladığı Direklerarası Kabare ve Lale Oraloğlu Tiyatrosu’nda devam eden profesyonel oyunculuk kariyerini anlattı.

20 Yıl ‘Uğurböcekleri’ Programı

Zeki Yurtbaşı ile 20 yıl başarıyla sürdürdükleri ‘Uğurböcekleri’ programını ve 26 yıldır her sene aile boyu sergiledikleri tiyatro oyunlarını anlattı.

Sporcu Kimliği ve Fenerbahçe Macerası

Yalçın Özden, halter ve kürek sporu geçmişini paylaşarak Fenerbahçe’ye transferini anlattı. Spor yapmanın kendisini genç ve dinç tuttuğunu vurguladı.

Tiyatro ve Yazma Tutkusu

Yalçın Özden, 50 yıllık sanat kariyerinde amatör ve profesyonel tiyatroya atıldığı yaşları anlattı. Her yıl yeni oyunlar yazıp seyirciyle buluşturma tutkusunu paylaştı.

Ustaları ve İzinden Gittiği Oyuncular

İhsan Yüce, Lale Oraloğlu, Münir Özkul ve Zeki Yurtbaşı gibi ustalarından aldığı ilhamı ve taklit konusundaki düşüncelerini paylaştı.

Geçmişten Günümüze Tiyatro ve Komedi

Sivrisinekler’den Uğurböcekleri’ne uzanan tiyatro serüvenini ve Figüran Osman filmlerini anlattı. Komedi ve dram arasındaki tercihlerini ve sahnedeki en heyecanlı anlarını paylaştı.

Gençlere ve Seyircilere Tavsiyeler

Kitap okumanın önemine vurgu yaparak gençlere dijital dünyanın yanı sıra kitap okumalarını önerdi. Sanatın ve tiyatronun önemini vurgulayarak mesajlarını iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.