Uzmanlara göre, açlık sirkadiyen ritimle ilişkilendiriliyor ve yeterince uyumamanın iştahın artmasına neden olabileceği belirtiliyor. Uykusuz kalan bir vücudun, gıda yoluyla enerji aradığı vurgulanıyor.
Uykusuzluğun, özellikle kortizol, leptin ve ghrelin gibi önemli hormonları etkilediği ve açlık ile enerji kullanımının kontrolünden sorumlu olduğu ifade ediliyor. Bu durumun vücutta dengesizliklere neden olduğu belirtiliyor.
Uzmanlar, atıştırmalıklardan enerji almanın uyanık kalmaya yardımcı olabileceğini ancak yatmadan önce atıştırmaktan kaçınılması gerektiğini öneriyor. Ayrıca, uykudan en az dört ila altı saat önce yemek yenilmesi gerektiği vurgulanıyor.
Diyetlerde kahvaltının önemine karşı çıkarak, vücudun doğal açlık sinyallerini takip etmenin ve aralıklı oruç tutmanın sağlık açısından faydalı olabileceği belirtiliyor. Yeşil çay veya dengeli enerji içeceklerinin tüketiminin enerjiyi artırabileceği belirtiliyor.
Uzmanlar, uyku kalitesinin beslenme faktörleriyle değişebileceğini ve uykusuzluğun obezite riskiyle ilişkilendirildiğini belirtiyor. Melatonin takviyesi, uyku kalitesini artırabileceği ve sirkadiyen ritmi düzenleyebileceği ifade ediliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.