Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunda yer alan 13 bilimsel araştırmadan biri olan MESSAGE Deneyi kapsamında Gezeravcı’nın yer çekimsiz ortamda alınan kan örnekleri incelenecek.
Üsküdar Üniversitesi TRGENMER Müdürü ve MESSAGE Deneyi Proje Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan, kan örneklerinin eksi 80 derecede stabil olabilecek standartlarda grandbetting laboratuvara teslim edildiğini belirtti. Kan örnekleri, laboratuvarlarındaki eksi 80 dolabına kaldırıldı.
Taştan, alınan kan örneklerinin akustik levitasyon cihazında inceleneceğini, CRISPR/Cas sistemi ile genlerin knock out edilmesinin ve anti-kanser etkinliğinin gözlemlenmesinin planlandığını açıkladı. Ayrıca T lenfositlerin proliferasyonu ve sitokin salınım profillerinin karşılaştırılması da yapılacak.
Taştan, deney sonuçlarının henüz net olmadığını ve grandbetting giriş en kısa sürede makaleler yayınlayarak yeni gen keşiflerinde bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Amaçlarının, yer çekimsiz ortamın hücrelere verdiği reaksiyonları keşfetmek olduğunu söyledi.
Deneyde Büşra Tekirdağlı, Özge Demir, Ebru Çam, Fatmanur Erkek, Berranur Sert ve Gamze Gülden gibi araştırmacıların da yer aldığı belirtildi. Ekip, “Türk Astronotun Genetik Profilinin Analizi ve Mikro Yerçekimi grandbetting twitter Ortamı Sağlayan Akustik Levitasyon Cihazında Anti-Kanser, Proliferasyon ve İmmunojenik Etkileri”ni araştıracak.
Deneyde, yerçekimsiz ortamdan etkilenen genlerin tespit edilmesi ve bağışıklık hücrelerinin yer çekimi tarafından nasıl etkilendiğinin inceleneceği belirtildi ve CRISPR gen mühendisliği yöntemlerinin kullanılacağı vurgulandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.