DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye ve Ukrayna Arasındaki İlişkiler Masaya Yatırılacak

Türkiye ve Ukrayna Arasındaki İlişkiler Masaya Yatırılacak

ABONE OL
Ekim 21, 2024 08:02
Türkiye ve Ukrayna Arasındaki İlişkiler Masaya Yatırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Dışişleri Bakanı Türkiye’ye Resmi Ziyaret Gerçekleştirecek

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha, Türkiye’ye yapacağı ilk resmi ziyaret kapsamında Ankara’ya gelerek önemli görüşmelerde bulunacak. Görüşme sırasında, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular ele alınacak.

Türkiye’nin Ukrayna’ya Desteği Yeniden Vurgulanacak

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı ile yapacağı görüşmede Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına verdiği desteği tekrarlayacak. Ayrıca Fidan’ın, savaşın yayılma riskine dikkat çekerek, uluslararası hukuk çerçevesinde adil ve kalıcı bir çözüm için Türkiye’nin desteğini yinelemesi bekleniyor.

İkili Ticarette Artış Devam Ediyor

Son yıllarda Türkiye ve Ukrayna arasındaki ticaret hacminde artış yaşanıyor. 2023 yılı sonunda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 7,3 milyar doları aşarak rekor seviyeye ulaştı. Türkiye ile Ukrayna arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın yakın gelecekte yürürlüğe girmesi bekleniyor, bu da ticari ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.

Türkiye’nin, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için attığı adımlar ve Ukrayna’ya verdiği destek, Ankara’da gerçekleşecek olan bu önemli ziyarette bir kez daha vurgulanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.