DOLAR 32,3442 -0.05%
EURO 34,8433 0.13%
ALTIN 2.377,27-0,80
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Anadolu Hayat Emeklilik İş Birliğiyle Kadın Fotoğrafçılara Destek
  • İkinci Gündem
  • Magazin
  • Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Anadolu Hayat Emeklilik İş Birliğiyle Kadın Fotoğrafçılara Destek

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Anadolu Hayat Emeklilik İş Birliğiyle Kadın Fotoğrafçılara Destek

ABONE OL
Nisan 19, 2024 07:01
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Anadolu Hayat Emeklilik İş Birliğiyle Kadın Fotoğrafçılara Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın Fotoğrafçılar “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” Yarışmasına Yoğun İlgi Gösterdi

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında Anadolu Hayat Emeklilik tarafından düzenlenen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” yarışmasına 2007’den bugüne kadar 28 bini aşkın kadın fotoğrafçı 107 bini aşkın fotoğrafıyla katıldı. Kadınlara özel tek fotoğraf yarışması olan bu etkinlik, her yıl daha da büyüyerek kadınların sosyo-kültürel ve toplumsal gelişimine katkı sağlıyor.

Yarışmanın 2024 Yılı Kazananları ve Ödülleri

“Hayata dair” temasıyla düzenlenen 2024 yılı “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” yarışmasında bin 470 kadın fotoğrafçının 4 bin 988 fotoğrafı değerlendirildi. Bu yılın birincisi Gülseren Boz’un “Sarıkamış Anısına” adlı eseri oldu. İkincilik ödülü Nilgün Hocaoğlu’nun “Dokumacı” eserine, üçüncülük ödülü ise Zeliha Begöz’ün “Labirent” adlı eserine verildi. Ayrıca mansiyon ödüllerine layık görülen fotoğraflar arasında Elif Canarslan’ın “Kaos”, Gülçimen Okumuş’un “Beş Can”, ve Saadet Banu Nazikcan’ın “Odundan Kömüre” fotoğrafları yer aldı.

Bu yılın birincisine 15 bin TL, ikincisine 12 bin 500 TL, üçüncüsüne 10 bin TL para ödülü verilirken, mansiyon ödülü alan eserler sahiplerine 4 bin TL ile ödüllendirildi. Ayrıca sergilenmeye hak kazanan 38 eser sahiplerine bin TL’lik ödül verildi.

Seçici Kurul ve Önemi

Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Akalın ve Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Öcal yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.