DOLAR 32,5282 0.27%
EURO 34,8913 0.1%
ALTIN 2.441,040,12
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trump İsrail’in Gazze’deki Saldırılarını Değerlendirdi

Trump İsrail’in Gazze’deki Saldırılarını Değerlendirdi

ABONE OL
Mart 6, 2024 12:00
Trump İsrail’in Gazze’deki Saldırılarını Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trump İsrail’in Saldırılarını Yorumladı

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Donald Trump, “Süper Salı” adı verilen ön seçimler öncesi Fox News’e konuk oldu ve İsrail’in Gazze’deki saldırılarını değerlendirdi.

Trump’ın Açıklamaları

Trump, sunucunun İsrail’in saldırılarını onaylayıp onaylamadığı yönündeki sorusuna, “Sorunu bitirmek zorundasınız. Korkunç bir saldırıya uğradınız. Bu oldu. Bu arada ben başkan olsaydım asla gerçekleşmezdi.” şeklinde yanıt verdi. Ayrıca, “Garanti ederim bunu bana yapamazlardı. Bunu yapmalarının sebebi (Başkan Joe) Biden’a saygılarının olmaması.” ifadelerini kullandı.

Trump’a Göre Ateşkes

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in ateşkes çağrısını da değerlendiren Trump, “Olanları görmekten nefret ettiğini” belirterek, “başkan olsaydı bu saldırıların asla yaşanmayacağına” ilişkin sözlerini yineledi.

ABD medyasında resmi kaynaklara dayandırılan haberlere göre, Biden yönetimi ile İsrail’in, rehinelerin salınması da dahil 6 haftalık bir ateşkes şartları konusunda anlaşmaya vardığı, Hamas tarafından cevap beklendiği ifade edilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.