TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, ayda 1 milyarın üzerinde içeriğin paylaşıldığı TikTok’ta güvenliği sağlamak için çok yönlü bir strateji izlediklerini belirtti. Gelen, kural ihlallerinin tespiti için yapay zeka teknolojisi ve 40 binden fazla kişiden oluşan manuel inceleme ekipleriyle çalıştıklarını vurguladı. Moderasyon ekiplerinin, TikTok içeriklerinin “topluluk kuralları”na uygunluğunu her gün sağlamak için çalıştığını açıkladı.
Gelen, Türkiye’de kural ihlali yapılan içeriklerin yüzde 98,9’unu proaktif bir şekilde kaldırdıklarını belirterek, bu oranın küresel ortalamanın üzerinde olduğunu vurguladı. Geçen yıl Türkiye’de yaklaşık 16,5 milyon içeriği topluluk kurallarını ihlalden dolayı kaldırdıklarını belirten Gelen, TikTok’un şikayetlere verdiği yanıtların eğitimli profesyoneller ve avukatlardan oluşan bir ekip tarafından incelenerek oluşturulduğunu ifade etti.
Gelen, TikTok olarak platformda yasakladıkları belli başlı eylemlerden bahsederek, bu eylemlere dayalı politika kategorilerinin oluşturulduğunu açıkladı. TikTok’un düzenlediği son Şeffaflık Raporu’na göre en çok içeriğin kaldırıldığı kategori yüzde 33,3 ile “hassas ve yetişkinlere yönelik temalar” olarak belirlendi.
Gelen, TikTok olarak gençlerin güvenliğini her zaman önceliklendirildiğini belirterek, 18 yaş altındaki kullanıcılara günlük 60 dakika TikTok kullanım süresi sunduklarını ve “Aile Eşlemesi” özelliği ile gençlerin hesaplarını ebeveyn kontrolünde tutmaya çalıştıklarını söyledi. TikTok’un, gençlerin güvenliği ve refahını artırmayı amaçladığını vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.