DOLAR 32,3791 0.17%
EURO 35,0391 -0.17%
ALTIN 2.324,780,24
BITCOIN 2262862-0,61%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Spotify’dan Dünya Arkadaşlık Günü’ne Özel Kişiselleştirilmiş Çalma Listesi: Arkadaşlar Mix’i
  • İkinci Gündem
  • Medya
  • Spotify’dan Dünya Arkadaşlık Günü’ne Özel Kişiselleştirilmiş Çalma Listesi: Arkadaşlar Mix’i

Spotify’dan Dünya Arkadaşlık Günü’ne Özel Kişiselleştirilmiş Çalma Listesi: Arkadaşlar Mix’i

Arkadaşlığın Türkiye’deki önemi malum, özellikle de gençler arasında. Öyle ki Türkiye arkadaşlıkla ilgili en çok çalma listesi oluşturan ilk 10 ülke arasında. Türkiye’de bu “Arkadaş” temalı çalma listelerinde en çok dinlenen şarkılar ise Özgün’den ‘Sadece Arkadaşız’, Ben Fero’dan ‘Arkadaş’ ve yılların eskitemediği bir klasik: Barış Manço – ‘Arkadaşım Eşşek’

ABONE OL
Temmuz 28, 2022 13:01
Spotify’dan Dünya Arkadaşlık Günü’ne Özel Kişiselleştirilmiş Çalma Listesi: Arkadaşlar Mix’i
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Temmuz’da kutlanan Dünya Arkadaşlık Günü için Spotify, kullanıcıların arkadaşları arasında trend olan şarkılara dayanarak, hem bildikleri şarkılardan oluşan hem de yepyeni şarkıları keşfetmelerine yardımcı olacak kişiselleştirilmiş yeni bir çalma listesi sunuyor: Arkadaşlar Mix’i.

 

Dostlarımızın, sıkı şarkı tavsiyeleri için başvurduğumuz en sağlam kişiler olduklarına şüphe yok. Dinleyicilerin birbiriyle bağlanmaları ve müziği keşfetmelerini kolaylaştırmak için Spotify’ın kişiselleştirme özelliğinden yola çıkarak hayata geçirdiği Blend’i yaratmasının nedenlerinden biri tam da bu. “Kişiselleştirme” Spotify’ın işi ve işte şimdi sırada Arkadaşlar Mix’i var!

 

Arkadaşlar Mix’i, en iyi arkadaşlarınızla oluşturduğunuz Blend çalma listelerini temel alarak yalnızca sizin için hazırlanmış yeni bir kişiselleştirilmiş çalma listesi. Bu çalma listesi aracılığıyla, seveceğiniz müzikleri keşfedebileceksiniz. Spotify olarak yeni müzikleri keşfetmenin sosyal bir deneyim olması gerektiğine inanıyoruz ve Arkadaşlar Mix’i de kullanıcıların işte tam da bunu yapabilmelerini sağlıyor.

 

Ve elbette Spotify olarak biliyoruz ki müzik ve arkadaşlığı birbirinden ayıramayız. Özellikle de Türkiye’de! İşte müzik ve arkadaşlığı birbirinden ayıramayacağımızı gösteren Spotify verileri:

 

Dünya genelinde, başlığında “arkadaş” kelimesi geçen, kullanıcılar tarafından oluşturulmuş 11 milyonun üzerinde çalma listesi bulunuyor. Türkiye, dünya genelinde Spotify kullanıcıları tarafından, başlığında ya da tanımında en çok “arkadaş” kelimesi bulunan çalma listesine sahip ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

Ve arkadaş canlısı bir nesil olan Z jenerasyonu söz konusu olduğunda, bu kuşağın “arkadaş” temalı çalma listelerini diğer tüm yaş gruplarından daha fazla dinlendiği görülüyor.

Dünya genelinde “arkadaş” temalı çalma listeleri oluşturan kullanıcıların yüzde 29’unu, 18-24 yaş arası kullanıcılar oluştururken Türkiye’de bu oran aynı yaş grubu için yüzde 42 ile dünya ortalamasının çok üzerinde.

Başlığında “arkadaş” kelimesi bulunan çalma listelerinin toplam süresi, dünyada 760 milyon dakikadan, Türkiye’de ise 10 milyon dakikadan daha uzun.

Dünya genelinde başlığında “arkadaş” ya da “arkadaşlar” kelimesi bulunan en popüler şarkılar; Dove Cameron’dan Boyfriend, Machine Gun Kelly, blackbear’dan my ex’s best friend ve Chase Atlantic’ten Friends olurken, Türkiye’de ilk ikiye Chase Atlantic’ten Friends ve Dove Cameron’dan Boyfriend yerleşirken, başlığında “arkadaş” ya da “arkadaşlar” kelimesi bulunan en popüler Türkçe şarkılar ise Özgün’den Sadece Arkadaşız, Ben Fero’dan Arkadaş ve yıllar geçse de dillerden düşmeyecek bir şarkı olan Barış Manço’dan Arkadaşım Eşşek olarak sıralanıyor.

Dünya genelinde arkadaşlığın önemi artmış görünüyor. Öyle ki dünya genelinde 2022 yılının Haziran ayına göre 2021’in aynı ayına kıyasla başlığında “arkadaş” ya da “arkadaşlık” bulunan çalma listelerinin dinlenme oranı yüzde 16 artmış. Ancak Türkiye’de daha yüksek bir arkadaşlık aşkı görüyoruz çünkü ülkemizde bu artış yüzde 52 dolaylarında.

Başlığında “arkadaş” kelimesi bulunan ve Spotify tarafından oluşturulmuş dünya genelinde en popüler çalma listeleri, Dinner with Friends, Noche de Amigas ve Bienvenido a la Friendzone olarak öne çıkarken Türkiye’de ise ilk sırada yine Dinner with Friends yer alıyor. Bu çalma listesini Hangover Friendly Rock ile Weekends + Friends takip ediyor.

 

 

Eğer “Senin için Hazırlandı” sekmenizde Arkadaşlar Mix’inizi göremiyorsanız Blend yaparak başlayın:

 

Spotify’daki arama sekmesine ‘Blend’ yazın. Ardından, Blend yapmak istediğiniz bir arkadaşınızı seçmek için “Davet et”e tıklayın.

Arkadaşınız daveti kabul ettiğinde Spotify, sizin ve arkadaşınızın müzik tercihlerini ve zevklerini yansıtan şarkılar ve öneriler içeren bir Blend çalma listesi oluşturacak. Siz ve arkadaşınız için hangi şarkıların eklendiğini bile görebileceksiniz.

Arkadaşınız listeyi dinlemeye başladıktan sonra her biriniz, sosyal medyada paylaşabilmeniz için kullanabileceğiniz size özel bir paylaşım kartı alacaksınız. Ardından, Blend’iniz günlük olarak güncellenmeye devam edecek.

Üç adet 2 kişilik (siz ve diğer arkadaşınız arasında) Blend oluşturduktan sonra, uygulamanızın “Senin için Hazırlandı” sekmesinde sadece sizin için hazırlanmış yeni çalma listeniz olan Arkadaşlar Mix’ine göz atabileceksiniz. Burada, arkadaşlarınızın zevklerini birleştiren müzikler bulabilirsiniz.

 

Spotify Hakkında

Spotify, 2008’de kurulduğu günden bu yana, müzik dinleme alışkanlıklarını sonsuza dek değiştirdi.

Misyonumuz; milyonlarca yaratıcı sanatçıya sanatlarını var etme fırsatı verirken milyarlarca müzikseverin bu sanatçılardan ilham ve keyif almasını sağlayarak insanoğlunun yaratıcı potansiyelini açığa çıkarmak. Yaptığımız her şey, sahip olduğumuz müzik aşkına dayanıyor. 82 milyonun üzerinde şarkıyı ve 4 milyon podcasti ücretsiz olarak keşfedebilir, yönetebilir ve paylaşabilirsiniz. Ya da Spotify Premium ile offline mod, gelişmiş ses kalitesi, Spotify Connect ve reklamsız müzik deneyimi gibi özelliklere erişim sağlayabilirsiniz. Spotify bugün, 183 pazardan 182 milyonu Premium üye olmak üzere 422 milyonun üzerindeki kullanıcı sayısı ile dünyanın en popüler dijital müzik hizmet platformudur.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.