DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya’nın Deepfake Stratejisi: Putin’in Hedefi Kadın Siyasetçiler

Rusya’nın Deepfake Stratejisi: Putin’in Hedefi Kadın Siyasetçiler

ABONE OL
Mart 4, 2024 12:00
Rusya’nın Deepfake Stratejisi: Putin’in Hedefi Kadın Siyasetçiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya ve Ukrayna Arasındaki Savaşın Üçüncü Yılında Putin’in İddialı Planı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki kadın siyasetçileri ve siyasi liderlerini hedef almayı planladığı iddia edildi. ABD’nin İçişleri Bakanlığı dezenformasyonla mücadele timinin eski yöneticisi Nina Jankowicz’in ortaya attığı iddiaya göre, Putin yapay zeka ile oluşturulmuş deepfake videolar ile bu isimleri hedef alarak etki güçlerini azaltmayı amaçlıyor.

Putin’in Deepfake Stratejisi ve Kadın Siyasetçiler

Nina Jankowicz, Putin’in demokrasileri yok etmek için deepfake pornograafik içerikler üretmeyi planladığını ve bu sayede kadın siyasetçileri hedef alarak güç dengesini bozmak istediğini belirtti. Bu taktiğin Ukrayna ve Gürcistan’da daha önce kullanıldığı da vurgulandı. Jankowicz’a göre, kadınları hedef almak Putin’e siyasi rakiplerini etkisizleştirmede etkili bir yol sunuyor.

Deepfake Videoların Siyasi Etkisi

Geçmişte Ukraynalı eski vekil Svitlana Zalişcuk, deepfake videolar yüzünden siyasi kariyerinde büyük darbe almıştı. Jankowicz, Rusya’nın bu tür yöntemleri stratejik bir şekilde kullandığını belirtirken, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde de kadın siyasetçilere karşı benzer taktiklerin kullanılabileceği uyarısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.