DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22535721,89%
İstanbul
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Plank Hareketi ve Seks: Dr. Rachel Zar’dan Öneriler

Plank Hareketi ve Seks: Dr. Rachel Zar’dan Öneriler

ABONE OL
Mayıs 24, 2024 13:01
Plank Hareketi ve Seks: Dr. Rachel Zar’dan Öneriler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD merkezli seks terapisti Dr. Rachel Zar, plank hareketlerinin çekirdek kaslarını güçlendirmenin seks sırasında hareket kolaylığı ve stabilitenizi artırabileceğini belirtiyor.

Kadınlar Üzerinde Yapılan Araştırma

2011 yılında Indiana Üniversitesi’nde 530 kadın üzerinde yapılan bir araştırmada, bazı kadınların karın egzersizleri yaparken bile uyarıldığı ortaya çıktı.

Pelvik Taban Uzmanından Öneri

ABD’li pelvik taban uzmanı Janelle Howell, günde bir plank yapmanın, kısa süreli olsa bile, çekirdek kaslarınızın gücünü artırabileceğini vurguluyor.

Ünlülerin Tercihi

Ünlüler de bu tür egzersizleri sıkça teşvik ediyor. Yoga eğitmeni Hilaria Baldwin, pelvik sağlığına yardımcı olan temel egzersizleri paylaştığı bir Instagram Reels videosuyla destekliyor. Baldwin, egzersizlerin bel ağrısını hafiflettiğini belirtiyor.

Pelvik Tabanın Önemi

Pelvik taban, cinsel organlar ve anüs çevresinde ve arasında bulunan önemli bir kas sistemidir. Hem erkekler hem de kadınlar için idrar, dışkı ve uyarılma için kritik bir rol oynar.

Pelvik Taban Egzersizleri ve Sağlık

Pelvik sağlık fizyoterapisti Dr. Kate Lough, pelvik taban egzersizleri yapmanın bu kasları güçlendirebileceğini ve işlevsiz hale gelmelerini önleyebileceğini belirtiyor. Dr. Lough, pelvik tabanını güçlendirmenin uzun vadede önemli faydalar sağlayabileceğini vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.