DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Orta Yaşta Beyin Sağlığını Güçlendirmenin 6 Yolu

Orta Yaşta Beyin Sağlığını Güçlendirmenin 6 Yolu

ABONE OL
Mart 26, 2024 13:00
Orta Yaşta Beyin Sağlığını Güçlendirmenin 6 Yolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1. Daha Fazla Lif Tüketin

UCC nörobilimcilerine göre, lif açısından zengin bir diyet beyin sağlığı için faydalı olabilir. Lif tüketimi, bilişsel fonksiyonları olumlu yönde etkileyebilir.

2. Bilişsel Rezerv Oluşturun

Bilişsel rezervinizi geliştirmek için sudoku, bulmaca gibi zihinsel aktivitelerle meşgul olun. Bilişsel aktiviteler, beyin sağlığını güçlendirebilir ve ilerleyen yaşlarda bilişsel gerilemeyi önleyebilir.

3. Kan Basıncınızı Kontrol Altında Tutun

Hipertansiyondan kaçının çünkü yüksek tansiyonun bilişsel fonksiyonlarda düşüşe neden olabileceği belirtiliyor. Kalp sağlığı için iyi olan şeyler genellikle beyin sağlığı için de iyidir.

4. Vücut Saatinizi Düzenleyin

Uykunun beyin üzerinde uzun vadeli etkisi olduğu biliniyor. Yeterli uyku almak, yaşlandıkça demans riskini azaltabilir. Düzensiz uyku alışkanlıkları, orta yaşta beyin sağlığına zarar verebilir.

5. Kalp Dostu Besinler Tüketin

Kalp dostu bir diyet, bilişsel işlevleri iyileştirebilir. Bitki bazlı gıdaların fazla, doymuş yağ, tuz ve şekerin az tüketildiği bir beslenme şekli, bilişsel gerilemeyi önleyebilir.

6. Farklı Egzersizler Yapın

Egzersizler, genel sağlık üzerinde olduğu gibi beyin sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Düzenli egzersiz yapmak, yaşlanmayla birlikte bilişsel gerilemeyi yavaşlatabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.