Doğa Koruma Merkezi (DKM) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliğiyle gerçekleştirilen proje, üniversite doğasının öğrencilere anlatıldığı sunum ve ODTÜ kampüsünde düzenlenen doğa yürüyüşüyle start aldı.
Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin, ODTÜ kampüs doğasıyla ilgili mobil uygulamalar geliştirerek belirledikleri bir gruba farkındalık kazandırmayı hedefleyen projede, kampüsün bitki ve hayvan çeşitliliği öğrencilere ve misafirlere daha iyi anlatılmaya çalışıldı. Aynı zamanda öğrencilere küçük yaşta doğa eğitimi verilmesi ve doğayla etkileşimlerinin artırılması amaçlandı.
DKM Kıdemli Doğa Eğitimi Uzmanı Tuğba Can, projenin detaylarını paylaşırken, öğrencilere kampüsteki ekosistemler hakkında bilgiler verildiğini ve öğrencilerin farklı tasarımlar ortaya koyduğunu belirtti. Can, projenin ODTÜ’nün doğasını koruma amacıyla yola çıktığını vurgulayarak, projenin önemine dikkat çekti.
ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Şener-Pedgley, proje kapsamında 21 farklı uygulamanın jüriye sunulduğunu ve projenin başından itibaren DKM ile yakın bir işbirliği içinde yürütüldüğünü ifade etti. Şener-Pedgley, proje sonucunda ortaya çıkan mobil uygulamaların doğa bilincini artırmaya yönelik olduğunu ve bu tür çalışmaların diğer üniversitelere yayılması fikrini desteklediklerini belirtti.
Proje kapsamında geliştirilen mobil uygulamalardan bazıları arasında ‘Wanderer’s Journal’, ‘naturabitra’ ve ‘Bio Wander’ gibi uygulamalar yer alıyor. Öğrenciler, bu uygulamalarla ODTÜ doğasını keşfetmeyi ve doğayla etkileşimlerini artırmayı amaçlıyorlar.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.