DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22390783,02%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu’dan Gazze Şeridi’ndeki Saldırılar Hakkında Açıklama

Netanyahu’dan Gazze Şeridi’ndeki Saldırılar Hakkında Açıklama

ABONE OL
Aralık 31, 2023 04:10
Netanyahu’dan Gazze Şeridi’ndeki Saldırılar Hakkında Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları Değerlendirdi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ve Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz’ın katılmayı reddettiği bir basın toplantısında konuşma yaptı. Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların devam edeceğini ve zaferin gerçekleşmesi için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail’in Gazze Şeridi’nde herhangi bir tehdit oluşturmasını engellemek istediklerini vurguladı.

Mısır ile Gazze Şeridi Arasındaki Sınır Hakkında Net Bir Duruş

Netanyahu, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Philadelphia Ekseni’nin İsrail’in kontrolünde olması gerektiğini açıkladı. İsrail’in bu sınıra ilişkin dışarıdan başka bir düzenlemeyi kabul etmeyeceğini belirten Netanyahu, bu duruşunun da net olduğunu vurguladı.

İsrail Ordusu’nun Hamas’a Karşı Yürüttüğü Operasyonlar

Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine yönelik hava saldırılarının devam edeceğini söyledi ve İsrail ordusunun Hamas’tan 8 bin silahlıyı öldürdüğünü iddia etti. Aynı zamanda Hamas ile esir takası konusunda ilerleme ihtimali olduğunu da dile getirdi.

İran ve Hizbullah Tehdidi

Netanyahu, İran ve Lübnan’daki Hizbullah’a da değinerek, savaşın genişlemesi durumunda alacakları darbelerin tahmin edilemez olduğunu belirtti. İran’a karşı çalışmalar yürüttüklerini ve İran’ın nükleer silah elde etmesini engellemeleri gerektiğini vurguladı.

Hükümet İçindeki Anlaşmazlıklar

Netanyahu, hükümet içindeki anlaşmazlıklara da değinerek, istifasını istediği tek şeyin Hamas olduğunu belirtti. İsrail’de kurulan Savaş Kabinesi içinde savaşın komutası ve esir takası konularında anlaşmazlıklar yaşandığı biliniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.