DOLAR 32,4379 -0.06%
EURO 35,0548 0.26%
ALTIN 2.420,85-0,71
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MMO Kayseri Şube Başkanı Varol: Elektrikli Araçlar Fosil Yakıtlı Araçlara Göre Avantajlı
  • İkinci Gündem
  • Teknoloji
  • MMO Kayseri Şube Başkanı Varol: Elektrikli Araçlar Fosil Yakıtlı Araçlara Göre Avantajlı

MMO Kayseri Şube Başkanı Varol: Elektrikli Araçlar Fosil Yakıtlı Araçlara Göre Avantajlı

ABONE OL
Mart 23, 2024 14:00
MMO Kayseri Şube Başkanı Varol: Elektrikli Araçlar Fosil Yakıtlı Araçlara Göre Avantajlı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli Araçların Çevre Dostu ve Ekonomik Avantajları

MMO Kayseri Şube Başkanı Varol, elektrikli otomobillerin fosil yakıtlı araçlara göre birçok avantajının olduğunu belirtti. Elektrikli araçların yenilenebilir enerjiyle çalışması ve çevre dostu olması, onların tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor. Ayrıca Varol, elektrikli araçların bakım maliyetleri açısından da daha kullanışlı hale geldiğini vurguladı.

Elektrikli Araçlarla İlgili Bilimsel Çalışmalar

Varol, elektrikli araçların benzinli ve dizel araçlara göre daha tasarruflu hale geldiğini belirterek, bu konuda bilimsel çalışmaların yapıldığını aktardı. Ancak Varol, elektrikli araçların en büyük dezavantajlarından birinin batarya yangınları olduğunu da dile getirdi.

Batarya Yangınları ve Çözüm Önerileri

Varol, batarya konusunda yapılan bilimsel ve akademik çalışmaların yetersiz olduğunu belirterek, elektrikli araçların batarya üzerinden gelen elektrikle yüksek torkta daha hızlanabilme kabiliyetine sahip olduğunu söyledi. Ancak batarya yangınlarının en büyük dezavantajlardan biri olduğunu vurgulayan Varol, bataryaların içinde bulunan lityum iyonda sıvı gazın, araç kaza yaptığında alev alarak yangına sebep olabileceğine dikkat çekti.

Varol, elektrikli araçlarda çıkan bir yangının söndürülmesi için kuru kimyevi köpükler ve kuru tozlar kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca yangını söndürmeden önce aracın merkezi elektriğini devre dışı bırakmanın önemine değinen Varol, bataryayı soğutmak için suyun ancak yangın kontrol altına alındıktan sonra kullanılması gerektiğini ifade etti.

Varol, elektrikli araç kullanıcılarının, bataryaların sıcaklık hassasiyetine dikkat etmeleri gerektiğini ve kışın sıfırın altında 15, yazın ise 40 derecenin üzerinde bataryaların şarjda veya dururken olası sorunlar çıkarabileceğini belirtti. Bu nedenle gerekli tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.