DOLAR 32,4968 0.14%
EURO 34,7777 0.13%
ALTIN 2.488,871,09
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mavi’nin emisyon azaltım hedefleri Science Based Targets initiative tarafından onaylandı
  • İkinci Gündem
  • Gündem
  • Mavi’nin emisyon azaltım hedefleri Science Based Targets initiative tarafından onaylandı

Mavi’nin emisyon azaltım hedefleri Science Based Targets initiative tarafından onaylandı

ABONE OL
Ocak 13, 2023 08:23
Mavi’nin emisyon azaltım hedefleri Science Based Targets initiative tarafından onaylandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mavi, Türkiye’de bilime dayalı iklim hedefleri onaylanan tek hazır giyim markası oldu

Türkiye’nin öncü jean ve hazır giyim markası Mavi’nin, sürdürülebilirlik alanında belirlediği yakın dönem sera gazı azaltım hedefleri Science Based Targets initiative (SBTi – Bilimsel Temelli Hedefler girişimi) tarafından onaylandı. Buna göre şirket, Paris İklim Anlaşması’nın “küresel ısınmayı 1,5 °C’nin altında tutma” hedefiyle uyumlu şekilde, Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını 2019 baz yılından 2030 yılına kadar yüzde 70, satın alınan mal ve hizmetler kategorisindeki Kapsam 3 emisyonlarını ise TL katma değeri başına yüzde 55 oranında azaltmayı taahhüt ediyor. SBTİ tarafından hedeflerin onaylanması ise, şirket tarafından geliştirilen hedeflerin bilime dayalı ve SBTi’nin hedef belirleme kriterlerine uygun bir şekilde geliştirildiği anlamına geliyor.

SBTi’nin taahhütlerini onayladığı şirketler listesinde Türkiye’den sadece 12 şirket yer alırken; Mavi, listedeki tek hazır giyim şirketi olarak dikkat çekiyor.

“İklim kriziyle mücadeledeki kararlılığımızın onaylanmış olmasından mutluyuz” 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, “İklim değişikliğiyle mücadele konusunda lider şirketlere büyük görev düşüyor; öncü uygulamaları hayata geçirerek örnek oluşturma sorumluluğumuz bulunuyor. Mavi’de 2019 yılından bu yana, “İnsan, Çevre, Toplum ve Denim’i odağına alan All Blue stratejimizle, sürdürülebilirliği şirket kültürüne, vizyonumuza, iş yapış şekillerine, ürünlere ve büyüme hedeflerimize entegre etmek üzere önemli yol aldık. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda 2050 yılına kadar iklim pozitif bir şirket olmayı taahhüt etmiştik. Titizlikle belirlediğimiz ve SBTi tarafından da onaylanan bilimsel temelli sera gazı emisyon azaltım hedefleriyle, bu gayretimizi daha somut bir temele oturtmayı başardık. İklim kriziyle mücadeledeki kararlılığımızın global ve prestijli girişimler tarafından da kabul görmüş olması bize mutluluk ve gurur veriyor” dedi.

Mavi’nin sürdürülebilirlik yolculuğundaki son gelişmeler

  • Mavi, CDP İklim Global “A” Listesi’ne Türkiye’den girebilen tek hazır giyim markası oldu.
  • Sürdürülebilirlik konusunda attığı adımlarla BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne dahil edildi.
  • Modada sürdürülebilir çözümleriyle Mavi All Blue koleksiyonu,  Rivet tarafından 4 kez “En Sürdürülebilir Koleksiyon” ödülüne layık görüldü.
  • Her geçen yıl daha da büyüyen doğa dostu All Blue koleksiyonu, inovatif tekniklerle daha az su ve enerji harcanarak, sürdürülebilir ve yeniden hayat bulan malzemelerle üretiliyor. 2021’de sürdürülebilir All Blue koleksiyonunun ciro içindeki payını %9,7’ye yükselten şirket, 2030 yılında tüm denim koleksiyonunu All Blue ürünlerinden oluşturmayı ve ürünlerde kullanılan pamuğun %100’ünün sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmesini sağlamayı hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.