DOLAR 32,3692 0.15%
EURO 34,9735 -0.31%
ALTIN 2.323,910,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mantar Avı Nedir?

Mantar Avı Nedir?

ABONE OL
Aralık 5, 2022 17:47
Mantar Avı Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mantar avı, popülaritesi son yıllarda artışa geçen ülkemizde olması gereken ilgiyi görmese de dünyada oldukça yaygın bir faaliyettir. Ülkemizde de sayısız güzellikte ve çeşitte mantar çeşidi bulunmaktadır. Bu mantarlardan bir tanesi de gündeme çoğu kez değeri ile gelen ve ülkemizde ki mantarların yüzü haline gelmiş olan trüf mantarıdır. Aynı şekilde kuzu göbeği, imparator, istiridye mantarları da ülkemizde yetişen diğer mantar türleridir. Mantar avı ile ülkemiz de yetişen bu tür mantarların nerelerde bulunacağı, ne şekilde avlanması gerektiği ile alakalı eğitimler verilmekte ve bu konuya ilgisi olan insanların yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Fungi Turkey mantar avı konusunda ülkemizde faaliyet gösteren, insanların bu konuda kendilerini geliştirmesine yardımcı olmaya çalışan bir topluluk olarak ülkemizde bu sektörün gelişmesinde önemli bir rol oynuyor diyebiliriz. Fungi Turkey sektörün gelişmesi için düzenlemiş olduğu çeşitli organizasyonlar ile sizleri de mantarlar alemine davet ediyor.

Kişiye Özel Eğitimler

Bu organizasyon sizlerin kendiniz için belirlediğiniz saat ve günler içerisinde size özel eğitimleri içermektedir.

Kurumsal Etkinlikler

Şirket veya resmi kurum arkadaşlarınız ile katılabileceğiniz bu organizasyon, kurum içi yakınlaşma ve iş birliğini arttırıcı yönde etkilere sahiptir.

Mantar Avı ve Gastronomisi Etkinliği (Kamplı & Konaklamalı)

Bilinçli bir şekilde mantar avı eğitimi alabileceğiniz, toplamış olduğunuz mantarlardan yapılan yemekler ile mantar gastronomisine daha yakından bakabileceğiniz bu organizasyon ayrıca özel oda da konaklama imkanı veya karavan ya da çadır ile kamp yapabilme hizmeti de sunmaktadır.

Online Mantar Avı Eğitimi

Fungi Turkey, online bir şekilde mantarlar hakkında bilgi sahibi olabilmenizi sağlıyor. 4 saat süren bu özel eğitim sırasında takıldığınız ya da merak ettiğiniz her ayrıntıyı sorabilme hakkına sahipsiniz. Eğitimi tamamladıktan sonra mantarların yaşam alanı hakkındaki bilgilere, yenilebilir veya zehirli olan türleri hakkındaki bilgilere sahip olacaksınız.

Mantar Avı ve Tanımlama Etkinlikleri

Tür çeşitliliğin fazla olduğu yerlerde günübirlik şekilde yapılan bu eğitimin amacı olabildiğince çok çeşit toplamak ve toplanan çeşitleri tanımlamaktır.

Ömer Üngör liderliğindeki Fungi Turkey ekibi yaptığı bu etkinlikler ve organizasyonlar ile Türkiye’de mantar alemi konusunda insanların bilinçlenmesine yardımcı olacak çalışmalar yaparak, insanların bilinçli mantar avcılığı konusunda bilinçlenmesine ve insanların doğaya olan ilgisini, farkındalıklarının artırmasına katkıları olmuştur.

https://www.instagram.com/fungiturkey/

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.