DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mansur: Gazze İçin Yeni Ateşkes Karar Tasarısı Hazırlanıyor

Mansur: Gazze İçin Yeni Ateşkes Karar Tasarısı Hazırlanıyor

ABONE OL
Ekim 19, 2024 05:28
Mansur: Gazze İçin Yeni Ateşkes Karar Tasarısı Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mansur, Birleşmiş Milletler’deki gazetecilere yeni bir karar tasarısı hazırlığı hakkında bilgi verdi.

Mansur’un Açıklamaları

Mansur , gelecek hafta oylamaya sunulacak olan yeni karar tasarısında Gazze’deki duruma dikkat çekti. Acil olarak Gazze’de ateşkesin sağlanması, insani yardımların artırılması ve zorla yerinden edilmelerin sona erdirilmesi taleplerinin bulunacağını belirtti.

Mansur , Gazze’de ateşkes için her türlü yolun deneneceğini vurgulayarak, herhangi bir tabunun olmadığını ifade etti. Ayrıca, bir ülkenin hukukun üstünde davranmasına izin verilmemesi gerektiğini ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması için restbet üye olma gerekli araçların bulunduğunu söyledi.

Mansur , uluslararası hukuka ve BM kurallarına uymayan bir ülkenin üyeliğinin sorgulanması gerektiğine dikkat çekerek, İsrail’in bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. “Böyle bir ülkenin (İsrail) BM üyeliğinin sorgulanması gerekiyor” diyerek üyelik konusunda da net bir duruş sergiledi.

İsrail’in Gazze’deki durumuyla ilgili BM’de alınacak kararların önemine vurgu yapan Mansur, uluslararası toplumun bu konuda birlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti. Mansur’un açıklamaları, Gazze’deki krizin çözümüne yönelik uluslararası camiaya seslenen önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.