DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuzey Kore, Güney Kore’den Gelen İHA İddiasını Yalanladı

Kuzey Kore, Güney Kore’den Gelen İHA İddiasını Yalanladı

ABONE OL
Ekim 19, 2024 12:01
Kuzey Kore, Güney Kore’den Gelen İHA İddiasını Yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kore, Fotoğraflarla İddiaya Yanıt Verdi

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), Güney Kore’den gönderildiği iddia edilen İnsansız Hava Aracı’na (İHA) ilişkin fotoğrafları yayımlayarak bu iddiayı yalanladı. Kuzey Koreli yetkililer, İHA’nın kalıntıları arasında bulunan parçaların, Güney Kore’deki askeri geçit töreninde gözlemlenen İHA ile aynı türden olduğunu savundu.

Kuzey Kore’den Sert Tepki

Kuzey Kore hükümetinden yapılan açıklamada, Kuzey’in kara, hava ve deniz sınırlarının Güney Kore’nin askeri araçlarıyla ihlal edilmesi durumunda, bu durumun ciddi bir askeri provokasyon olarak kabul edileceği ve derhal misilleme saldırısına başlanacağı belirtildi. Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-jong ise Güney’e bir daha İHA gönderilmesi halinde “korkunç bir felakete” neden olacaklarını belirtmişti.

Güney Kore’den Sükunet

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı ise Kuzey Kore’nin iddialarını “tek taraflı” ve “yanıt vermeye değmez” olarak nitelendirdi. İki ülke arasında “çöp balonu” ve “İHA” gerilimi uzun süredir devam ediyor.

Beklentiler ve Gerilim

İki Kore arasındaki bu gerilim, bölgedeki siyasi dengeleri etkileyebilecek boyutlara ulaşmış durumda. Uluslararası toplum ise taraflar arasındaki gerilimin artmaması ve diplomatik çözüm yollarının tercih edilmesi yönünde çağrıda bulunuyor. Bu gelişmelerin bölgedeki istikrar üzerindeki olası etkileri merakla bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.