DOLAR 34,1757 0.16%
EURO 37,1200 0.05%
ALTIN 2.978,360,83
BITCOIN 23237850,65%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Umut Dolu Başladı

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Umut Dolu Başladı

ABONE OL
Temmuz 26, 2024 07:01
İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Umut Dolu Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Ülkeden Katılım ile ‘Umut’ Temasıyla Başladı

‘İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’, 2010 yılından bu yana düzenlenen ve 22 Nisan’da başlayan uluslararası bir etkinliktir. Bu yıl 23 Mayıs’a kadar devam edecek bienale, İngiltere, Romanya, İtalya ve Rusya gibi 12 ülkeden katılım sağlanmıştır. Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (PALETDER) tarafından organize edilen bienal, ‘Umut’ temasıyla gerçekleştirilmektedir.

Yüzlerce Sanatçı ve 5.250 Çocuk ve Genç Sanatçının Eserleri Sergileniyor

Bienal kapsamında, 5 bin 250 çocuk ve genç sanatçının 579 projesi sergilenmektedir. Bu yılın küratörlüğünü dijital sanat alanında öncü isimlerden Esra Özkan üstlenmiştir. Bienal, resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, performans çalışmalarının yanı sıra yeni alanlardan da eserlere ev sahipliği yapmaktadır.

Özel Projeler ve Zengin Program

Deprem bölgesindeki çocuklarla gerçekleştirilen özel projelerin yanı sıra birçok alanında uzman sanatçı, oyuncu, bilim insanı ve eğitimci atölye, söyleşi, panel ve etkinlikler gerçekleştirmektedir. STK’lar, müzeler ve üniversitelerle işbirliği yaparak çocuklara destek olmaktadır.

Bienal, ana mekan olarak MKM Beşiktaş Çağdaş’ı kullanırken, İstiklal Sanat Galerisi ve Kadıköy ile Beşiktaş iskele meydanları da sergiler için kullanılmaktadır. Şehir Hatları vapurları da genç sanatçıların performanslarına ev sahipliği yapmaktadır.

Sanatın Umudu Yeşerttiği İnançla Düzenlenen Bienal

Bienal Direktörü Gazi Selçuk, “Sanatın umudu yeşerteceğine inanıyoruz. Bu nedenle bienalin konseptini ‘umut’ olarak belirledik. Deprem bölgesindeki çocuk ve gençlerin çalışmalarını izleyicilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.