DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in UNIFIL’e Saldırısı Uluslararası Hukuk Uzmanları Tarafından Değerlendirildi
  • İkinci Gündem
  • Dünya
  • İsrail’in UNIFIL’e Saldırısı Uluslararası Hukuk Uzmanları Tarafından Değerlendirildi

İsrail’in UNIFIL’e Saldırısı Uluslararası Hukuk Uzmanları Tarafından Değerlendirildi

ABONE OL
Ekim 11, 2024 12:01
İsrail’in UNIFIL’e Saldırısı Uluslararası Hukuk Uzmanları Tarafından Değerlendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Nakura’daki UNIFIL Üssüne Saldırısı

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nakura kasabasındaki UNIFIL üssüne düzenlediği saldırı, uluslararası hukuk uzmanları tarafından BM hukukunun ve savaş hukukunun ihlali olarak değerlendirildi. Saldırıda iki Barış Gücü askeri yaralandı.

Uzmanların Değerlendirmeleri

**Dr. Marina Calculli** saldırının uluslararası insancıl hukukun ve BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararının ihlali olduğunu belirtti. İsrail’in UNIFIL’e saldırılarının uzun bir geçmişi olduğuna dikkat çekerek bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

**Dr. Tamer Morris** saldırının uluslararası hukukun ciddi bir ihlali olabileceğini belirtti. BM Barış Güçlerine yapılan her türlü saldırının ciddi sonuçlar doğurabileceğini ve Güvenlik Konseyi’nin bu tür durumlarda tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.

BM’ye Etkileri

Uzmanlar, İsrail’in UNIFIL’e yönelik saldırısının BM Barış Gücü misyonlarına ve BM’ye ciddi yansımaları olabileceğini belirtti. Eğer saldırılar devam ederse, BM’nin UNIFIL’i küçültme veya tahliye etme kararı alabileceği uyarısında bulundu.

Uzmanların Uyarıları

**Richard Gowan** UNIFIL’in küçülmesi durumunda 2006’daki İsrail-Hizbullah savaşını bitirmede kilit rol oynadığını belirterek, BM’nin Barış Gücü’nü güçlendirmek isteyeceğini dile getirdi. Ayrıca, İsrail ile BM arasındaki ilişkilerin zaten gerilmiş durumda olduğunu ve bu tür saldırıların diplomatik açıdan ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda uyardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.