DOLAR 32,5631 0.29%
EURO 34,9094 0.33%
ALTIN 2.440,320,08
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Başbakanı Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant Arasındaki Tansiyon Yükseldi
  • İkinci Gündem
  • Dünya
  • İsrail Başbakanı Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant Arasındaki Tansiyon Yükseldi

İsrail Başbakanı Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant Arasındaki Tansiyon Yükseldi

ABONE OL
Mart 14, 2024 12:00
İsrail Başbakanı Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant Arasındaki Tansiyon Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gallant’ın Sorumluluğu Filistin Yönetimine Vermesi Tartışma Yarattı

İsrail’in Kanal 12 televizyonundan alınan bilgilere göre, Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant arasındaki gerginlik, bu hafta başında gerçekleşen bir kapalı toplantıda tırmandı. Toplantıda Gazze’ye yapılacak insani yardımların konuşulduğu sırada Gallant, “Sorun malzemeleri getirmek değil, **kiminle dağıttığındır. Birisinin kontrolü ele alması gerekiyor ve bu İsveç olmayacak. Filistin yönetimi olmalı.**” şeklinde bir açıklama yaptı.

Netanyahu, Gallant’ı Siyasi Değerlendirme Yapmakla Suçladı

Gallant’ın Filistin yönetimine atıfta bulunduğu bu sözleri üzerine Netanyahu, Gallant’ı siyasi değerlendirme yapmakla suçlayarak, “**Filistin yönetimi hakkında bir şeyler duymak istemiyorum**.” dedi.

Washington ile Tel Aviv Arasında Fikir Ayrılıkları

İsrail Başbakanı Netanyahu daha önce yaptığı açıklamalarda, saldırılar sonrasında Gazze’nin idaresinin Filistin yönetiminde olmasını reddettiğini belirtmişti. Netanyahu’nun bu tutumu nedeniyle Washington ile Tel Aviv arasında fikir ayrılıkları yaşandığı bildiriliyor.

Tel Aviv yönetimi, 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırı altında tuttuğu Gazze’ye insani yardımların girişini engelliyor. İsrail tarafından engellenen insani yardımlar nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi, kıtlığa sürüklenmiş durumda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.