DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran Dışişleri Bakanı Kuveyt Ziyareti Hakkında

İran Dışişleri Bakanı Kuveyt Ziyareti Hakkında

ABONE OL
Ekim 22, 2024 12:01
İran Dışişleri Bakanı Kuveyt Ziyareti Hakkında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erakçi, Bölge Ziyaretlerini Değerlendirdi

İran merkezli ANA Haber Ajansı’na göre, İran Dışişleri Bakanı Erakçi’nin Kuveyt ziyareti sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Erakçi, bölge ülkelerine yaptığı ziyaretlerde komşu ülkelerin topraklarının İran’a karşı kullanılmasına izin vermeyeceklerinin garantisini aldığını belirtti.

Barış İçin Ortak Çaba Çağrısı

Erakçi, Kuveyt ziyaretiyle birlikte bölgede ziyaret ettiği 11. ülke olduğunu vurgulayarak, bölgedeki ülkeler arasında gerilimin sona ermesi ve artmaması için görüş birliği olduğunu ifade etti. Bölge ülkelerinin ortak çaba göstermeleri durumunda savaşın büyümesinin önüne geçebileceğini söyleyen Erakçi, İran’ın her türlü senaryoya hazır olduğunu ancak bölgede savaş istemediklerini belirtti.

İsrail’e Karşı Tedbirler

Erakçi, İsrail’in bölgede savaşı genişletme çabasında olduğunu belirterek, İran’ın bu duruma engel olması gerektiğini vurguladı. Bölgedeki ülkelerin İsrail’in İran’a saldırmasına karşı olduklarını dile getiren İranlı Bakan, bu durumda aynı şekilde misilleme yapacaklarını açıkladı. Erakçi, bölgedeki tüm ülkelerin İsrail’in saldırısına karşı birlik olmaları gerektiğini ifade etti.

Erakçi’nin Kuveyt ziyaretiyle birlikte bölgedeki gerginliği azaltma ve barışı sağlama çabaları önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.