DOLAR 32,4712 0.06%
EURO 34,9108 0.41%
ALTIN 2.430,94-0,30
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hamas, Mısır ve Katar’a Arabuluculuk Teklifinde Bulundu

Hamas, Mısır ve Katar’a Arabuluculuk Teklifinde Bulundu

ABONE OL
Mart 15, 2024 12:00
Hamas, Mısır ve Katar’a Arabuluculuk Teklifinde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas, konuya ilişkin resmi Telegram hesabından yazılı bir açıklama yaparak, uzlaşma için gerekli ilke ve temellere dayanan bir teklifi arabulucu kardeşlere (Mısır-Katar) sunduğunu duyurdu.

Hamas’ın Teklifinin İçeriği

Açıklamada, Hamas’ın ilettiği teklifin içeriğinde esir değişimi dosyasının da bulunduğu belirtildi. Hamas, her zaman Filistin halkının haklarını korumaya devam edeceğini vurguladı.

Müzakerelerin Amacı

Açıklamada, bu adımın, Mısır ve Katar’daki arabulucu kardeşler aracılığıyla Gazze’deki saldırıyı durdurmak, yardım sağlamak, yerinden edilenlerin geri dönmesini ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden çekilmesini sağlamak için yürütülen müzakerelerin bir parçası olduğu belirtildi.

Geçmiş Müzakereler

Filistinliler ile İsrail arasındaki dolaylı müzakereler, esir takası mutabakatı kapsamında Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılmıştı. Daha sonra müzakereler Fransa’nın başkenti Paris’te devam etmiş, son olarak 24 Şubat’ta sonlanmıştı.

İsrail savaş kabinesi, müzakerelere devam etmek için Katar’ın başkenti Doha’ya düşük seviyeli bir heyet gönderilmesi kararı almıştı. Buna karşın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçanların sığındığı Refah kentine saldırı ve sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başı kabineyi toplayacağını belirtmişti.

Son olarak, 3 Mart’ta Kahire’de Mısır, Katar, Hamas ve ABD’nin katılımıyla müzakerelerin başladığı Mısır basını tarafından duyurulmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.