DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20713880,89%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kore’de Binlerce Stajyer Doktora Lisans Askıya Alındı

Güney Kore’de Binlerce Stajyer Doktora Lisans Askıya Alındı

ABONE OL
Mart 11, 2024 12:00
Güney Kore’de Binlerce Stajyer Doktora Lisans Askıya Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore Sağlık Bakanlığı, Binlerce Stajyer Doktora Uyarı Verdi

Yonhap’ın haberine göre Güney Kore Sağlık Bakanlığı, istifasını sunarak görevlerini terk eden 4 bin 944 stajyer doktora, lisanslarını askıya alma uyarısı yaptı.

Hükümet Tıp Fakültesi Kontenjanlarını Artırmıştı

Sağlık Bakan Yardımcısı Jun Byung-wang, **25 Mart’a kadar göreve dönmeleri için** stajyer doktorlara süre tanındığını ve işe dönmek isteyen doktorlar için bir yardım hattı açıldığını belirtti.

Güney Kore’deki stajyer doktorların **yüzde 93’ü** olan 11 bin 994 doktorun istifasını sunması, hükümetin tıp fakültesi kontenjanlarını artırma kararına karşı bir tepkiydi.

Protestolar ve İstifalar

Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanlığı, kırsal ve önemli tıbbi alanlarda sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle tıp fakültesi kontenjanlarını **2 bin kişi artırma** kararı almıştı. Bu karara karşı çıkan doktorlar, hükümetin planının tıbbi eğitim ve hizmet kalitesini bozacağını iddia ederek **protesto gösterileri** düzenlemişti.

Hükümet, stajyer doktorların istifalarının halk sağlığı üzerindeki etkisini gerekçe göstererek toplum sağlığı risk seviyesini **”ciddi”** düzeye yükseltmişti.

Kore Tabipler Birliği ve Kore Pediatri Derneği üyelerinden bazılarının, stajyer doktorlara istifa etmeleri konusunda teşvik ve yönlendirme yaptığı iddiasıyla **soruşturma başlatılmıştı**. Bu durum, hemşirelere acil servisteki hastalara müdahale etme yetkisi verilmesine yol açmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.