DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fetih Hareketi Sözcüsü: “Uluslararası Toplum Acil Eyleme Geçmeli”

Fetih Hareketi Sözcüsü: “Uluslararası Toplum Acil Eyleme Geçmeli”

ABONE OL
Ekim 20, 2024 12:02
Fetih Hareketi Sözcüsü: “Uluslararası Toplum Acil Eyleme Geçmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Abdulfettah Devle, İsrail’in Gazze’deki Katliamlarını Kınadı

Fetih Hareketi Sözcüsü Abdulfettah Devle, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü katliamları sert bir dille kınadı. Devle, İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı acımasız politikaların durdurulması için uluslararası toplumun acil ve kapsamlı şekilde harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Topluma Çağrı

Devle, İsrail’in Gazze’de Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekerek, tüm Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası toplumun suçlulara karşı derhal cezai tedbirler alması gerektiğini belirtti. Devle, İsrail’in Gazze’yi adeta bir kan gölüne çevirdiğini ifade ederek, bu duruma sessiz kalmamanın “utanç verici” olduğunu vurguladı.

Ölü ve Yaralı Sayısı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahiya bölgesine düzenlediği saldırı sonucunda en az 73 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden saldırılarda 160’ı çocuk olmak üzere 758 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Devam eden bu trajedinin son bulması için uluslararası toplumun harekete geçmeye çağrıldığı açıklamada, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırgan politikalarının acilen durdurulması gerektiği vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.