DOLAR 32,4111 0.07%
EURO 34,5844 -0.08%
ALTIN 2.385,160,22
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO’nun Yeni Genel Sekreteri Olabilir

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO’nun Yeni Genel Sekreteri Olabilir

ABONE OL
Nisan 2, 2024 12:00
Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO’nun Yeni Genel Sekreteri Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya Kallas’ı Destekliyor

Estonya Başbakanı Kaja Kallas’ın, ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’nın desteğiyle NATO’nun yeni Genel Sekreteri olma yolunda en önemli aday olduğu iddia ediliyor. Estonian World adlı çevrim içi dergi, Kallas’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in halefi olma konusunda söz konusu ülkelerin desteğini aldığını yazdı.

Kallas, Güçlü Ukrayna Desteği ve Rusya’ya Karşı Tavrıyla Öne Çıkıyor

Kallas, Ukrayna’ya güçlü desteği ve Rusya’ya dair analitik açıklamalarıyla uluslararası basında dikkat çekiyor. Estonian World dergisi, Kallas’ın NATO’nun bir sonraki lideri olması gündeme gelirken, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin savunma harcamalarındaki zayıf sicili nedeniyle favori adaylıktan çıktığını belirtti.

Kallas’ın NATO Genel Sekreteri Olma İlgisi

Estonya Kamu Yayıncılığı ERR’de yayımlanan bir haberde, Kallas’ın ABD’nin başkenti Washington’daki temaslarına ve Stoltenberg’in görev süresinin sona ermesinin ardından NATO Genel Sekreterliği için ilgilenebileceğine dair açıklamalarına yer verilmişti. POLITICO Savunma Zirvesi’nde Kallas’a yöneltilen “Stoltenberg’in görev süresinin sona ermesinin ardından gelecek yıl NATO’nun genel sekreteri olmakla ilgilenip ilgilenmeyeceğiniz” sorusuna “evet” yanıtı vermesi dikkat çekmişti.

Eski Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg’in 2014’ten bu yana NATO Genel Sekreteri olarak görev yaptığı ve görev süresinin dört kez uzatıldığı hatırlatıldı.

46 yaşındaki avukat Kaja Kallas, Avrupa’daki en güçlü Ukrayna destekçilerinden biri olarak ve Rusya’ya karşı sert eleştirileriyle biliniyor. Kallas, Estonya, Letonya ve Litvanya gibi Rusya sınırındaki Baltık ülkeleri için NATO’dan daha kapsamlı bir savunma planı talep ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.