DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Heyetiyle Görüştü: Son Durum Değerlendirildi
  • İkinci Gündem
  • Gündem
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Heyetiyle Görüştü: Son Durum Değerlendirildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Heyetiyle Görüştü: Son Durum Değerlendirildi

ABONE OL
Ekim 19, 2024 17:38
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Heyetiyle Görüştü: Son Durum Değerlendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Fidan, Hamas Heyetiyle İstanbul’da Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle bir araya gelerek esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durumu ele aldı. İstanbul’da gerçekleşen görüşmede, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve diğer Hamas Siyasi Büro üyeleri de hazır bulundu.

Bölgedeki İnsani Durum Değerlendirildi

Görüşmede, özellikle Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki insani durum ele alındı. Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze’deki insani felakete karşı uluslararası toplumu harekete geçirmek için Türkiye’nin diplomasinin tüm imkanlarını seferber edeceğini vurguladı.

Esir Değişimine Yönelik Ateşkes Anlaşması Tartışıldı

Toplantıda ayrıca, esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını betpublic lisans bilgileri sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durum da masaya yatırıldı. Bakan Fidan, Filistinliler arası uzlaşı sürecinin de değerlendirildiği görüşmede, Mısır’ın ev sahipliğinde Kahire’de düzenlenen toplantıya olumlu yaklaştığını belirtti.

Taziye Mesajı İletildi

Son olarak, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesi üzerine Bakan Fidan, Hamas yetkililerine taziye mesajlarını iletti. Bu görüşme, bölgede barış ve istikrarın sağlanması yönünde atılan adımlara ışık tutacak önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.