DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depresyonun Erken Belirtilerini Tespit Etmek İçin Yapay Zeka Kullanılıyor

Depresyonun Erken Belirtilerini Tespit Etmek İçin Yapay Zeka Kullanılıyor

ABONE OL
Ekim 10, 2024 12:01
Depresyonun Erken Belirtilerini Tespit Etmek İçin Yapay Zeka Kullanılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Nüfusunun %4’ü Depresyonla Mücadele Ediyor

Dünya genelinde yaklaşık 300 milyon insan, yani dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 4’ü depresyonla mücadele ediyor. Ancak, depresyonu tespit etmek zor olabiliyor, özellikle de kişi, yakınları ya da sağlık profesyonelleriyle duygularını paylaşmadığında.

Akıllı Telefonlarla Depresyon Belirtileri Tespit Ediliyor

Prof. Bae ve doktora öğrencisi Rahul Islam, geliştirdikleri YZ destekli sistemlerle depresyonun erken belirtilerini tespit edebileceğini belirtiyor. PupilSense adlı sistem, akıllı telefon kullanıcılarının göz bebeklerini anlık olarak analiz ederek depresyon belirtilerini yüzde 76 oranında doğru bir şekilde tespit edebiliyor.

Yüz İfadeleri Analiz Edilerek Ruh Hali Tespit Ediliyor

Ayrıca, Bae ve ekibi FacePsy adını verdikleri başka bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu sistem, kullanıcının yüz ifadelerini analiz ederek ruh hali hakkında bilgi sağlıyor. FacePsy, kullanıcının telefonunu her açtığında yüz görüntülerini analiz ederek depresyon belirtilerini ortaya çıkarabiliyor.

Gelecekte Daha Ucuz ve Pratik Araçlar Olarak Kullanılabilir

Prof. Bae, bu sistemlerin gelecekte depresyon tespiti için daha ucuz ve pratik araçlar haline gelebileceğini ifade ediyor. Geliştirilen yapay zeka destekli sistemler, depresyonun belirtilerini erken aşamada tespit ederek bireylere daha hızlı ve etkili destek sağlayabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.