DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Amasya Ziyareti ve Vergi Adaleti Çağrısı
  • İkinci Gündem
  • Gündem
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Amasya Ziyareti ve Vergi Adaleti Çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Amasya Ziyareti ve Vergi Adaleti Çağrısı

ABONE OL
Ekim 15, 2024 08:01
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Amasya Ziyareti ve Vergi Adaleti Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özgür Özel’in Amasya Ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amasya Tamimi’nin 105’inci yıl dönümü sebebiyle Amasya’ya ziyarette bulundu. Özel’in Amasya’daki ilk durağı, partisinin il başkanlığı oldu. Burada CHP Amasya İl Başkanı İlker Küp ve il örgütüyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Özel, daha sonra 47 yıl aradan sonra CHP’nin kazandığı Amasya Belediyesi’ni ziyaret etti.

Vergi Adaleti ve Halka Sesleniş

Amasya Belediyesi önünde halka seslenen Özgür Özel, Erdoğan’la gerçekleştirdiği görüşmeye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel, Sayın Erdoğan’a emeklilerin maaşının derhal asgari ücrete çıkarılması gerektiğini, asgari ücrete enflasyon iyileştirmesi yapılması gerektiğini, çay ve buğday fiyatlarının artırılması gerektiğini iletti. Ayrıca vergi sisteminde adaletsizlik olduğunu belirterek, zenginlerin daha fazla vergi ödemesi gerektiğini vurguladı.

Vergi Adaleti Teklifi

Özel, vergide adalet için yüzde 90’ı kazananların daha fazla vergi ödemesi gerektiğini savunarak, yüzde 10’un çalışanlardan alınması gerektiğini ifade etti. Partisinin ekonomi kurmaylarıyla gelecek günlerde adaletli bir vergi sistemi önerisi için çalışacaklarını ve Meclis’te herkesin temsil edileceği bir sisteme geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Özgür Özel’in Amasya ziyareti, sadece bir şehri ziyaret etmekle kalmayıp, toplumsal adalet ve vergi adaleti konularında da önemli mesajlar vermesiyle dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.