DOLAR 32,3836 -0.19%
EURO 34,8034 0.13%
ALTIN 2.434,50-0,16
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cemil Tugay: Öğretmenin Oğlu, Hekimden Belediye Başkanına

Cemil Tugay: Öğretmenin Oğlu, Hekimden Belediye Başkanına

ABONE OL
Nisan 12, 2024 08:00
Cemil Tugay: Öğretmenin Oğlu, Hekimden Belediye Başkanına
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürk İlkelerinden Ödün Vermeyen Bir Ailede Yetişti

Cemil Tugay, 1967 yılında Van’da doğdu. Cumhuriyet öğretmeni olan babasının etkisiyle Atatürk ilkelerinden ödün vermediğini, haksızlıklara boyun eğmediğini ve sözünü sakınmadığını belirtiyor.

Toplumsal Meselelere İlgisi Çocukluktan Başladı

Çocukluğundan beri toplumsal meselelere ilgi duyan Tugay, ortaokul çağında siyasi yazılar ve kitaplar okuyarak, TBMM bütçe görüşmelerini izleyerek bu alandaki merakını besledi.

Tıp Fakültesi Mezunu ve Aktif Bir Hekim

İzmir İnönü Lisesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Tugay, pratisyen hekimlik yaptığı dönemde hak mücadelesi için örgütlenerek protestolar düzenledi. Daha sonra plastik cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.

Siyasete Atılışı ve Belediye Başkanlığı Görevi

CHP üyesi olan Tugay, 2019’da Karşıyaka Belediye Başkanı seçildi. Ticari faaliyetini sonlandırarak belediye işlerine odaklandı ve “Belediye başkanı ikinci bir işle uğraşmamalıdır” dedi.

Değişim İçin Mücadele: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Seçildi

CHP Genel Merkezi tarafından 2024 yerel Seçiminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Tugay, seçimi yaklaşık 11 puan farkla kazandı. Batının sosyal demokrasi modelini temsil edeceklerini ve belediyecilik anlayışını yenilikçi bir perspektifle yürüteceklerini belirtiyor.

Öznur Tugay’la Destek Dolu Bir Evlilik

Cemil Tugay, eşi Öznur hanımın destekleyici tavrını, doğru zamanda yanında olmasını ve sınırını iyi bilmesini takdirle anlatıyor. Eşinin makama özen ve dikkat gösterdiğini vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.