DOLAR 34,2378 0.05%
EURO 37,0140 -0.03%
ALTIN 3.024,801,10
BITCOIN 2308087-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Yerlikaya’nın Asayiş Konusundaki Açıklamaları

Bakan Yerlikaya’nın Asayiş Konusundaki Açıklamaları

ABONE OL
Ekim 19, 2024 08:02
Bakan Yerlikaya’nın Asayiş Konusundaki Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Yerlikaya Türkiye ve Tekirdağ’ın Asayiş Durumunu Değerlendirdi

Bakan Yerlikaya, Tekirdağ’da düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru Toplantısı”nda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti. Bakan Yerlikaya, Türkiye genelinde asayiş olaylarında bir önceki yıla göre düşüş yaşandığını belirtti. Güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarını vurgulayarak teşekkürlerini iletti.

Ruhsatsız Silah Taşıma Konusunda Yeni Düzenlemeler Geliyor

Bakan Yerlikaya, ruhsatsız silahlarla mücadele kapsamında caydırıcı bir kanun teklifinin hazırlandığını duyurdu. İçişleri Bakanlığı tarafından Gazi Meclisi’ne sunulacak olan torba kanun tasarısının, ruhsatsız silah taşıma konusundaki cezaların caydırıcılığını artıracağını belirtti.

Tekirdağ’ın Asayiş Durumu

Tekirdağ’da kişilere karşı işlenen suçlarda geçen yıla göre düşüş yaşandığını açıklayan Bakan Yerlikaya, olayları aydınlatma oranının Türkiye ortalamasıyla aynı, %98 olduğunu belirtti. Tekirdağ’ın mal varlığına karşı işlenen suçlarda da başarılı bir performans sergilediğini ifade etti.

Organize Suçlarla Mücadeledeki Çalışmalar

Bakan Yerlikaya, Tekirdağ’da organize suç örgütlerine yönelik operasyonların devam ettiğini ve bu kapsamda 31 operasyon gerçekleştirildiğini aktardı. Yapılan operasyonlarda 215 kişi gözaltına alınırken, 66 kişi tutuklandı. Ayrıca, Tekirdağ’da terörle mücadele kapsamında da önemli operasyonlar gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, düzensiz göçle mücadelede de kararlılıkla devam ettiklerini vurgulayarak, vatandaşları KADES, UYUMA ve 112 gibi uygulamaları etkin şekilde kullanmaya çağırdı.

Yerlikaya, Tekirdağ Valiliği’ni ziyaret ederek kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve bu doğrultuda ilerleyen süreçte atılacak adımları değerlendirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.