DOLAR 32,4723 0.1%
EURO 34,8626 0.32%
ALTIN 2.430,40-0,33
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Fidan, Dış Politika ve Nükleer Zirve İçin Brüksel’e Yol Alıyor

Bakan Fidan, Dış Politika ve Nükleer Zirve İçin Brüksel’e Yol Alıyor

ABONE OL
Mart 19, 2024 08:00
Bakan Fidan, Dış Politika ve Nükleer Zirve İçin Brüksel’e Yol Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Fidan Demokrasi ve Seçim Süreçleri Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Bakan Fidan, CNN Türk’te katıldığı programda dış politika gündemini değerlendirdi ve Türkiye’nin demokrasi şöleni yaşadığını belirtti. Seçim süreçlerinin Türkiye için büyük bir kazanç olduğunu vurgulayan Fidan, bölgesinde demokrasiyle yönetilen bir ülke olmanın önemine değindi.

Fidan’ın Irak ve Suriye Politikaları Üzerine Açıklamaları

Bakan Fidan, Irak ve Suriye politikalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Irak’ın zor zamanlardan geçtiğini ve Türkiye’nin bölgedeki hükümetlerle uyumlu çalıştığını belirten Fidan, PKK’nın bölgedeki varlığını kalıcı hale getirdiğini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri ve F-35 Konusundaki Görüşleri

Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkileri de değerlendiren Fidan, F-35 konusunda yaşanan sıkıntıları ele aldı. Türkiye’nin milli güvenliğini koruma konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Fidan, ABD ile olumlu diyaloğun sürdüğünü ifade etti.

Gazze Konusundaki Çağrılar ve Barış Çabaları

Gazze’deki olaylara da değinen Fidan, Türkiye’nin bölgedeki barış çağrılarını ve yardımlarını önemsediğini belirtti. Fidan, ateşkesin sağlanması ve insani yardımların iletilmesi gerektiğini vurguladı.

FETÖ ve 7 Şubat MİT Kumpası

FETÖ’nün 7 Şubat MİT kumpasına da değinen Fidan, terör örgütüyle mücadelenin devam edeceğini ve Türkiye’nin güvenlik kapasitesini artıracağını dile getirdi. Türkiye’nin stratejik zihin seviyesini yükseltmesi gerektiğini belirten Fidan, milli güvenlik kabiliyetlerini ileriye taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.