DOLAR 32,5152 0.21%
EURO 34,9403 0.44%
ALTIN 2.441,420,13
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avustralya’da Dev Kelp Yosunlarının Korunmasında Yapay Zeka Teknolojisi Kullanılıyor

Avustralya’da Dev Kelp Yosunlarının Korunmasında Yapay Zeka Teknolojisi Kullanılıyor

ABONE OL
Mart 22, 2024 14:00
Avustralya’da Dev Kelp Yosunlarının Korunmasında Yapay Zeka Teknolojisi Kullanılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avustralya’nın Eşsiz Güzellikleri: Dev Kelp Yosunları

Avustralya’nın doğal güzelliklerinden biri olan dev kelp yosunları, deniz tabanından su yüzeyine kadar uzanarak 30 metreye kadar büyüyebiliyor. Bu kelp ormanları, okyanus içinde bir orman görevi görerek birçok deniz canlısı için yaşam alanı oluşturuyor.

Yapay Zeka ve Koruma Çalışmaları

Avustralya hükümeti, dev kelp yosunlarını koruma altına almak amacıyla 2012’de koruma çalışmaları başlattı. Bu çalışmalar kapsamında Google’ın yapay zeka teknolojisi kullanılarak, kelp ormanlarının haritalanması ve gen çalışmaları destekleniyor.

Yapay Zeka ile Kelplerin Haritalanması

Google’ın yapay zeka teknolojisi, binlerce uydu görüntüsünü analiz ederek kelp yosunlarının nerede olduğunu belirleyerek bir harita oluşturuyor. Bu sayede, koruma çalışmalarının doğru bir şekilde yürütülmesi sağlanıyor.

Isıya Dayanıklı Kelp Yosunları Çalışmaları

Yapay zeka teknolojisinin desteğiyle elde edilen veriler sayesinde, ısıya dayanıklı dev kelp yosunu türlerinin yetiştirilmesi çalışmaları yürütülüyor. Laboratuvar ve deniz tabanında yapılan çalışmalar olumlu sonuçlar vermeye başlamış durumda.

Yapay Zeka ve Çevre Koruma

Google Avustralya ve Yeni Zelanda Stratejik İş Ortakları Yöneticisi Scott Riddle, yapay zekanın çevre, sürdürülebilirlik ve koruma çabaları noktasında büyük katkılar sağlayabileceğini ifade ederek, teknolojinin çevre sorunlarının çözümünde önemli bir rol oynayabileceğini vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.