DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ATATÜRK SERGİSİ İÇİN SON GÜNLER

ATATÜRK SERGİSİ İÇİN SON GÜNLER

ABONE OL
Mart 28, 2024 14:54
ATATÜRK SERGİSİ İÇİN SON GÜNLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ATATÜRK SERGİSİ İÇİN SON GÜNLER

 

Cumhuriyeti’mizin 100. Yılı’nda FOLKART’ın hazırladığı 29 Ekim 2023 tarihinde ziyarete açılan muhteşem ATATÜRK SERGİSİ 30 Mart 2024 tarihinde kapanıyor.

 

Nâzım Hikmet’in Kuvâyi Milliye Destanı’ndaki unutulmayan bir dizeden ilham alınan ve hazırlanışı tam yedi yıl süren; “Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” isimli sergi yoğun ilgi görüyor. Folkart Gallery Koordinatörü Fahri Özdemir’in proje direktörlüğünü üstlendiği sergi İzmir’in ardından Ankara’da açılacak.

 

Sergide Atatürk’ün Türkiye’de ilk kez kamuoyu ile paylaşılan 150 adet yayımlanmamış fotoğrafıyla birlikte, Atatürk’ün kullandığı, bilinmeyen birçok obje de bulunuyor.

Bu objeler arasında Atatürk’ün sigara tabakaları, bastonu, kravatı gibi örnekler yer alıyor. Atatürk’ün bazı kişilere imzaladığı fotoğraflarla birlikte yerli ve yabancı fotoğrafçıların çektiği fotoğraflar, serginin dikkat çekici bölümünü oluşturuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özel yazışmalarının orjinalleri, el yazması mektupları, madalyalar, en kritik anlardaki telgrafları, serginin bir başka dikkat çekici unsurları arasında. Sergide, Atatürk’ün kendi el yazmaları, annesi Zübeyde Hanım’ın mektubu, Atatürk ile ilgili dönem afişleri, belgeler ve birçok dönemsel gazete ve dergi örnekleri, yüz yıl önce kullanılan Cumhuriyet ve Atatürk için üretilmiş çok özel objeler yer alıyor.

 

İzmir’de halka ücretsiz sunumu 30 Mart 2024 tarihinde sona erecek bu kıymetli sergi bir Folkart Prodüksiyonu olarak, önce Ankara, sonra İstanbul’da sanatseverlerin karşısına çıkacak.

 

SERGİ KÜNYESİ

“Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk”

Proje Direktörü: Fahri Özdemir

Küratör: Özdemir Erdem

29 Ekim 2023 / 30 Mart 2024

Folkart Gallery / İzmir

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.