Antalya’nın tarihi zenginlikleriyle büyüleyen antik kenti Sillyon’un 4 yıldır devam eden kazı çalışmalarına destek geldi. OPET ‘Tarihe Saygı Projesi’ kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile protokol imzalandı.
Pamukkale Üniversitesi öğretim görevlisi ve Sillyon Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat Taşkıran, antik kentin çok katmanlı dokusuyla bir kültürel miras alanı olduğunu belirtti. Sillyon, tarih boyunca birçok medeniyetin izlerini taşıyor.
OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Çanakkale’deki Çıplak Köyü’nün Truva’nın keşfinde başlangıç noktası olarak kabul edildiğini vurgulayarak, Sillyon Antik Kenti’nin antik çağın en zengin şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
2020 yılında başlanan kazı çalışmalarında Sillyon Antik Kenti’nde nekropol, 10 bin kişilik stadyum ve hamam gibi değerlerin gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor. Kazılar, Türkiye ve yurt dışından gelen arkeologlar tarafından yürütülüyor.
Sillyon, coğrafi konumuyla dikkat çeken ve çeşitli dönemlere ait eserleri bünyesinde barındıran bir antik kent. Nekropolü, stadyumu, hamamı, Osmanlı Çeşmesi ve 13. yüzyılda inşa edilen Kale Mescidi gibi tarihi yapılarıyla ön plana çıkıyor. Sillyon, milattan önce dördüncü yüzyılda kendi adını taşıyan madeni paraları basmış bir kent olarak da biliniyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.